Πέρασε με τις ψήφους της ΝΔ η επιστολική στις ευρωοεκλογές – Η “Πλεύση” έκανε πίσω και ψήφισε “παρών”

Τα πέντε μνημεία και τα κοκόρια... , Πανούσης
Βουλή. Συζήτηση προ ημερησίας διάταξης σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την χώρα, προκαλώντας τεράστια οικολογική ζημιά σε Έβρο και Πάρνηθα. Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023 (ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ / EUROKINISSI)

Υπερψήφισαν 158 βουλευτές, καταψήφισαν 135 και έξι βουλευτές ψήφισαν «παρών». Όσον αφορά στην τροπολογία για επέκταση της επιστολικης στις εθνικές εκλογές, μόνον η ΝΔ ψήφισε “ναι” και σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε.

Κατά συνέπεια μόνον με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας πέρασε το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο, για τις Ευρωεκλογές. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η Πλεύση Ελευθερίας παρά το γεγονός ότι είχε τοποθετηθεί θετικά, τελικά κινήθηκε στο «παρών».

Νωρίτερα, η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως επέμεινε στην ανάγκη να ψηφίσουν και στις εθνικές εκλογές οι Έλληνες του Εξωτερικού μέσω επιστολικής ψήφου. «Αν δεν συμπληρωθούν 200 ψήφοι που απαιτούνται για την έγκριση της τροπολογίας που δίνει την δυνατότητα τους Έλληνες του εξωτερικού να συμμετέχουν με επιστολική ψηφίο στις εθνικές εκλογές εμείς θα είμαστε εδώ να την φέρνουμε ξανά και ξανά έως ότου να δώσουμε την δυνατότητα στους Έλληνες συμπατριώτες μας να ψηφίζουν με επιστολική», είπε. Επιτέθηκε, παράλληλα, στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε αντισυνταγματικό ένα νομοσχέδιο που μόλις πριν λίγες ημέρες υπερψήφιζε. Το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης προανήγγειλε ότι ρύθμιση θα έρθει ξανά μετά τις εκλογές. «Η επιστολική ψήφος θα αποτιμηθεί στις ευρωεκλογές. Θα ξαναέρθει το θέμα. Ποια θα είναι στάση σας μετά από πέντε ή έξι μήνες; Στα μεγάλα ζητήματα δεν χωρούν τακτικισμοί και τεχνάσματα. Κουράζουν τους πολίτες. Δεν μπορεί το αν είναι εκπρόθεσμη ή εμπρόθεσμη η τροπολογία, να αποτελεί «φερετζέ» για κόμματα. Μήπως εξ αρχής δεν πιστεύατε την επιστολική ψήφο και μένετε τώρα έκθετοι; Αν δεν ψηφίσετε το νομοσχέδιο, πέφτουν οι μάσκες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδωνής έκανε λόγο για μια παγκόσμια πρωτοτυπία. «Θέλω να επισημάνω μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Υπουργός που δεν θα ψηφίσει νομοσχέδιο της κυβέρνησης (σ.σ. για τα ομόφυλα ζευγάρια ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι θα απέχει), λαμβάνει το λόγο για να κατηγορήσει την αντιπολίτευση γιατί δεν θα ψηφίσει άλλο νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Συγχαρητήρια κύριε Βορίδη είστε ο πρώτος παγκοσμίως», σχολίασε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι