Περικοπές στο BBC αποφάσισε η κυβέρνηση Τζόνσον

Περικοπές στο BBC αποφάσισε η κυβέρνηση Τζόνσον

Η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας Ναντίν Ντόρις ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να μην αυξήσει για την επόμενη διετία την χρηματοδότηση του BBC και να παγώσει το τέλος που πληρώνουν οι πολίτες για τη συντήρηση του ενημερωτικού δικτύου στις 159 λίρες το χρόνο.

Σε δύο χρόνια το τέλος αυτό θα “ξεπαγώσει” και θα ακολουθεί τον πληθωρισμό.  Το BBC, που ιδρύθηκε πριν από 100 χρόνια, θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε περικοπές. «Είναι καιρός να αρχίσουμε να θέτουμε πραγματικά σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το μακροπρόθεσμο μοντέλο χρηματοδότησης του BBC, να εξετάσουμε αν το υποχρεωτικό τέλος άδειας, με ποινικές κυρώσεις (για τη μη καταβολή του) για τα νοικοκυριά είναι πλέον ο κατάλληλος τρόπος χρηματοδότησης», πρόσθεσε η υπουργός.

Με τη νέα ρύθμιση το BBC θα λάβει συνολικά γύρω στα 3,7 δισεκ. λίρες, ωστόσο οι αναλυτές επισημαίνουν ότι ένας προϋπολογισμός χαμηλότερος του πληθωρισμού θα αναγκάσει τη δημόσια τηλεόραση να περικόψει υπηρεσίες της. Το BBC έχει συγκρουστεί τα τελευταία χρόνια με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και υπουργοί το κατηγόρησαν ότι δεν παρέχει αμερόληπτη πληροφόρησης.

Η Λούσι Πάουελ, η αρμόδια του Εργατικού Κόμματος για θέματα πολιτισμού, είπε στο κοινοβούλιο ότι το πάγωμα της χρηματοδότησης «συνιστά επίθεση σε έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς στη Βρετανία» και κατηγόρησε την Ντόρις για «πολιτιστικό βανδαλισμό».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι