Πήγαν Βουλή η “Ιτιά” και ο “Αμάραντος”

Πήγαν Βουλή η “Ιτιά” και ο “Αμάραντος”,slpress

Το ενδιαφέρον της για άγνωστες πτυχές της Ελληνικής Επανάστασης έδειξε η Βουλή, με την Επιτροπή Περιβάλλοντος να οργανώνει επετειακή συνεδρίαση με θέμα «Συμπλήρωση 200 ετών από την Εθνική Επανάσταση- Ειδικό αφιέρωμα στα αιωνόβια φυτά από την εποχή της Επαναστάσεως: Καταγραφή και ανάδειξη».

Μάλιστα η πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, επέλεξε να συνοδεύσει την έναρξη της συνεδρίασης με το γνωστό δημοτικό τραγούδι “Ιτιά – ιτιά”. Η ίδια κάλεσε στη συνέχεια τους συμμετέχοντες βουλευτές να παρακολουθήσουν βίντεο και με άλλα παραδοσιακά τραγούδια, στο οποίο το “Ιδέστε τον αμάραντο” είχε την τιμητική του.

Κλαρίνα στη Βουλή για το 21 

Με λαογραφική διάθεση, οικολογική ευαισθησία και με τη συνοδεία από κλαρίνα και νταούλια, οι βουλευτές άκουσαν την εισαγωγική τοποθέτηση της προέδρου, αλλά και την “λουλουδιασμένη ιτιά”. Συγκράτησαν πάντως τον ενθουσιασμό τους στον  “Αμάραντο” και δεν σηκώθηκαν από τα έδρανα να φέρουν και καμιά στροφή.

Για το ειδικό αυτό θέμα πάντως ενημέρωσαν τους βουλευτές της Επιτροπής, δια ζώσης ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, και μέσω τηλεδιάσκεψης οι: Κωνσταντίνος Τριάντης, Αναπληρωτής Καθηγητής Βιοποικιλότητας Οικοσυστημάτων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), Γλυκερία Σιούτη, Καθηγήτρια Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δικαίου του Περιβάλλοντος,  Δημοσθένης Κορδός, Υποψήφιος Διδάκτωρ Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Διονύσιος Κυριακόπουλος, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών και ο Δρ. Γεώργιος Μπαλώτης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι