Πυροβολισμοί από 12χρονο σε σχολείο της Φινλανδίας: Ένα αγόρι 12 ετών νεκρό – Δύο συμμαθητές του τραυματίες

Πυροβολισμοί από 12χρονο σε σχολείο της Φινλανδίας: Ένα αγόρι 12 ετών νεκρό – Δύο συμμαθητές του τραυματίες

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στη Φινλανδία, από το γεγονός ότι ένα 12χρονο παιδί πυροβόλησε και σκότωσε συμμαθητή του, σε σχολείο, ενώ με το ίδιο όπλο τραυμάτισε άλλους δύο. Το αγόρι συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση. Η αστυνομία δεν αναφέρει τα κίνητρα του ανηλίκου δράστη, αλλά φινλανδικά μέσα αναφέρουν ότι μέχρι σήμερα δεν είχε εκφέρει απειλές.

«Όλοι οι εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο με τους πυροβολισμούς είναι ανήλικοι», ανακοίνωσε η αστυνομία. Το περιστατικό έλαβε χώρα νωρίς το πρωί, όταν άνοιξε το σχολείο, στις 09:00 το πρωί, σε προάστιο του Ελσίνκι.

Το σχολείο εκκενώθηκε και οι γονείς έτρεξαν να παραλάβουν τα παιδιά τους από άλλο κτήριο στο οποίο μεταφέρθηκαν, εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σχολείο που έγινε στόχος.

Στο σχολείο αυτό φοιτούν περίπου 800 μαθητές, ηλικίας 7 ως 15 ετών και εργάζονται 90 άτομα -καθηγητές, δάσκαλοι, φύλακες, συνεργείο  καθαριότητας κ.λπ.

Βαθιά σοκαριστικό χαρακτήρισε το επεισόδιο με πυροβολισμούς σε σχολείο ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Πέτερι Όρπο σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

«Η μέρα άρχισε με φρικτό τρόπο. Δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο και την ανησυχία που βιώνουν πολλές οικογένειες αυτήν την στιγμή. Ο ύποπτος δράστης συνελήφθη», ανέφερε επίσης σε ανάρτησή της στο X η υπουργός Εσωτερικών Μάρι Ραντάνεν.

Δεν είναι σαφές αν ο 12χρονος δράστης ήταν συμμαθητής των θυμάτων του ή όχι. Κάποια μέσα της Φινλανδίας αναφέρουν ότι γίνονται έρευνες για το πώς “πέρασε” όπλο στο σχολείο. Αυτά τα περιστατικά στη χώρα είναι εξαιρετικά σπάνια και διερευνάται πού βρήκε το όπλο το παιδί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι