Ποια σχολεία ΔΕΝ ανοίγουν αύριο – Σε επιβαρυμένες περιοχές

Πορτοσάλτε και άλλοι έξι διαγράφηκαν από την ΕΣΗΕΑ

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας γνωστοποιεί πως κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τα σχολεία σε περιοχές με επιβαρυμένο υγειονομικό φορτίο.

Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορονοϊού και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες, το υπουργείο έχει λάβει και δεχτεί την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας για προσωρινή αναστολή λειτουργίας από τις 14 έως και τις 16 Σεπτεμβρίου των ακολούθων σχολικών μονάδων:

  1. της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου και
  2. της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.
  3. το δημοτικό σχολείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου (έως 18/9)
  4. το Νηπιαγωγείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου (έως 18/9) και
  5. το 7ο δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας Ημαθίας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας (επίσης έως 18/9)

Τέλος, το υπουργείο ενημερώνei ότι έχει δημιουργηθεί ειδική ομάδα διαχείρισης, Task Force, με την σύμπραξη των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, που θα υποστηρίζει σε καθημερινή βάση κατά το πρώτο διάστημα τους Διευθυντές Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, στη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων στα σχολεία.

Η επικοινωνία με την ομάδα διαχείρισης θα είναι δυνατή από την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου μετά τις 9 π.μ. είτε μέσω τηλεφώνου, στα τηλέφωνα 213 1510984, 213 1510985 και 213 1510986, είτε μέσω email στη διεύθυνση [email protected]

Πέλλα

Ειδικά στην Πέλλα από προχτές ζητούσαν οι δήμαρχοι να μην ανοίξουν τα σχολεία της περιοχής τους λόγω των πολλών κρουσμάτων από την κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά. Όμως και σε άλλες περιοχές υπάρχουν εκκρεμότητες, αφου π.χ. στη Λάρισα έγινε τεστ σε 60 ή 80 μαθητές και τα αποτελέσματα θα βγουν το απόγευμα της Δευτέρας. Εκεί τουλάχιστον 50 παιδιά είναι σε καραντίνα και τίθεται το ζήτημα να μην ανοίξουν τα τρια σχολεία στα οποία φοιτούν –τα 80 άτομα είναι μαθητές, συγγενείς μαθητών, γείτονες και φίλοι 20 παιδιών που ειχαν πάει σε ένα πάρτι πριν από μα εβδομάδα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι