Ποιές είναι οι 15 χώρες που δηλώνουν μηδέν κρούσματα κορονοϊού

Ποιές είναι οι 15 χώρες που δηλώνουν μηδέν κρούσματα κορονοϊού

Με πάνω από 2,5 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως, θα ήταν εύκολο να υποθέσουμε ότι ο φοβερός ιός έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε όλο τον πλανήτη.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από το Κέντρο Επιστήμης και Μηχανικής Συστημάτων του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, υπάρχουν ακόμη 15 χώρες σε ολόκληρη την Ασία, την Αφρική και την Ωκεανία που δηλώνουν «μηδενικά» κρούσματα COVID-19.

Ορισμένες από τις χώρες που δεν αναφέρουν περιπτώσεις βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως οι νησιωτικές περιοχές της Μικρονησίας και της Πολυνησίας – έτσι έχουν φυσικά απομονωμένες γεωγραφικές θέσεις.

Για άλλες χώρες, όπως οι τρεις ασιατικές χώρες – ορισμένες από αυτές περίκλειστες και χωρίς φυσική απομόνωση – απομένει να δούμε αν αναφέρουν ακριβή στοιχεία.

Αυτές είναι οι 15 χώρες που ισχυρίζονται ότι δεν έχουν μολυνθεί από το COVID-19:

Κομόρες, Κιριμπάτ, Λεσόθο, Νήσοι Μάρσαλ, Ομοσπονδιακές Πολιτείες της Μικρονησίας, Ναουρού, Βόρεια Κορέα, Παλάου, Σαμόα, Νήσοι Σολομώντα, Τατζικιστάν, Τόνγκα Τουρκμενιστάν, Τουβαλού, Βανουάτου

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι