Ποιος είναι ο διάδοχος του Σεμπάστιαν Κουρτς

33χρονος νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ο υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ αναμένεται να διαδεχθεί τον παραιτηθέντα Σεμπάστιαν Κουρτς στην καγκελάρια της Αυστρίας, μετά την σημερινή απόφαση των εταίρων του κυβερνητικού συνασπισμού να τον στηρίξουν. Ο Σάλενμπεργκ δήλωσε ότι θα είναι μια «τεράστια πρόκληση».

Ο 52χρονος Σάλενμπεργκ, ένας διπλωμάτης καριέρας βρίσκεται στο υπουργείο Εξωτερικών  από το 2019. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο Σάλενμπεργκ αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν και να ορκιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες.  Ο  κυβερνητικός συνασπισμός στον οποίο μετέχουν το συντηρητικό κόμμα του Κουρτς, το Λαϊκό Κόμμα Αυστρίας, και οι αριστεροί Πράσινοι θα συνεχίσει να υφίσταται.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Πρασίνων Ζίγκριντ Μάουερ είπε ότι ο Σάλενμπεργκ δεν εμπλέκεται στην υπόθεση διαφθοράς για την οποία κατηγορείται ο Κουρτς και ως εκ τούτου μπορεί να ηγηθεί της κυβέρνησης. Ο Κουρτς  σε ανακοίνωση ανέφερε ότι προτείνει τον υπουργό Σάλενμπεργκ ως διάδοχό του και ότι σκοπεύει να παραμείνει αρχηγός του συντηρητικού κόμματός του και να αναλάβει ως επικεφαλής του στο κοινοβούλιο.Η αντιπολίτευση είναι αντίθετη σε αυτό υποστηρίζοντας ότι έτσι θα παραμείνει ένας πολιτικός με τεράστια επιρροή παρά την ποινική έρευνα εις βάρος του.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι