Ποιους Αφγανούς πρόσφυγες στέλνουν οι ΗΠΑ στο Κοσόβο

Επιστολή αμερικανών βουλευτών σε Μπάιντεν για την πώληση F-16 στην Τουρκία

Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να στείλουν Αφγανούς πρόσφυγες στο Κόσοβο, διότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται από τις αμερικανικές αρχές ασφαλείας ή οι υποθέσεις τους καθυστερούν. Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε στο Associated Press, ότι το Κόσοβο συμφώνησε να τους φιλοξενήσει έως και ένα χρόνο.

Οι Αφγανοί πρόσφυγες θα στεγαστούν στην τεράστια αμερικανική στρατιωτική βάση Bondsteel, που βρίσκεται κοντά στην Πρίστινα. Το αμερικανικό σχέδιο εγκατάστασης ενδέχεται, να δεχτεί προσφυγές από συνηγόρους των συγκεκριμενών προσφύγων, οι οποίοι ήδη διαμαρτύρονται για την εγκυρότητα της νομικής δικαιοδοσίας της κυβέρνησης Μπάιντεν να χρησιμοποιήσει υπερπόντιες τοποθεσίες για να στεγάσουν Αφγανούς, από τη στιγμή που αποχώρησαν από την Καμπούλ, όταν ανέλαβαν την εξουσία οι Ταλιμπάν.

Οι περισσότεροι Αφγανοί πρόσφυγες περνάνε από την διαδικασία ελέγχου των αμερικανικών αρχών σε μεγάλες εγκαταστάσεις διαμετακόμισης που στήθηκαν άμεσα σε στρατιωτικές βάσεις στο Κατάρ, τη Γερμανία και την Ιταλία, αλλά και σε μικρότερες τοποθεσίες σε άλλες περιοχές. Κάποιοι από τους Αφγανούς πρόσφυγες, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, μεταφέρονται στη συνέχεια στις ΗΠΑ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι