Πούτιν: “Δεν μπορεί η Δύση να έχει μονοπώλιο στην Τεχνητή Νοημοσύνη”

Πούτιν: “Δεν μπορεί η Δύση να έχει μονοπώλιο στην Τεχνητή Νοημοσύνη”

Πρέπει να επενδύσουμε στην Τεχνητή Νοημοσύνη, γιατί δεν μπορεί να αναπτύξει η Δύση μονοπώλιο σε τόσο σημαντικό τομέα, είπε ο Ρώσος Πρόεδρος

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε σήμερα ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στην Δύση να αναπτύξει μονοπώλιο στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence – AI) και είπε ότι μια πολύ πιο φιλόδοξη ρωσική στρατηγική στον τομέα της ανάπτυξης της Τεχνητής Νοημοσύνης θα εγκριθεί σύντομα στην ρωσική ομοσπονδία.

Η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέχουν ηγετική θέση στην ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης, η οποία πολλοί ερευνητές και παγκόσμιοι ηγέτες πιστεύουν ότι θα μεταμορφώσει τον κόσμο και θα επαναστατικοποιήσει την κοινωνία μ’ έναν τρόπο παρόμοιο με αυτόν όταν εμφανίσθηκαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το διαδίκτυο στα τέλη του 20ού αιώνα.

Η Μόσχα επίσης φιλοδοξεί να γίνει μια δύναμη στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης αλλά οι προσπάθειες αυτές την έχουν κρατήσει πίσω λόγω του πολέμου στην Ουκρανία ο οποίος έχει ωθήσει πολλούς ταλαντούχους επιστήμονες να εγκαταλείψουν την Ρωσία και έχει πυροδοτήσει τις δυτικές κυρώσεις οι οποίες πλήττουν τις εισαγωγές της χώρας σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας.

Ο Πούτιν μιλώντας σε συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Μόσχα έχοντας δίπλα του τον διευθύνοντα σύμβουλο της ρωσικής τράπεζας Sberbank  είπε ότι είναι αδύνατον να προσπαθείς να επιβάλεις απαγόρευση στην Τεχνητή Νοημοσύνη και επέστησε την προσοχή στο ότι θα ήταν επικίνδυνο και απαράδεκτο να επιτραπεί στις δυτικές πλατφόρμες να αποκτήσουν το μονοπώλιο στην συγκεκριμένη τεχνολογία.

«Στο πολύ εγγύς μέλλον, ως ένα πρώτο βήμα, θα υπογραφεί προεδρικό διάταγμα για νέο σχέδιο εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης. Η Ρωσία χρειάζεται να κάνει νομοθετικές και επενδυτικές αλλαγές για να ωθήσει την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης», δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν στο συνέδριο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι