Πούτιν: Θυσιάσαμε 27 εκατομμύρια ψυχές για να ηττηθεί ο Χίτλερ, αλλά η Δύση δεν θέλει να θυμάται

Πούτιν: Θυσιάσαμε 27 εκατομμύρια ψυχές για να ηττηθεί ο Χίτλερ, αλλά η Δύση δεν θέλει να θυμάται

«Η τότε Σοβιετική Ένωση έχασε 27 εκατομμύρια ανθρώπους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όμως τελικά απώθησε τις ναζιστικές δυνάμεις πίσω στο Βερολίνο όπου ο Χίτλερ αυτοκτόνησε και το λάβαρο της σοβιετικής νίκης υψώθηκε στο Ράιχσταγκ το 1945. Όμως στη Δύση θέλουν να ξεχάσουν τα μαθήματα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε ο Βλάντιμιρ Πούτιν κατά την σημερινή επέτειο της  Ἡμέρας της Νίκης κατά του Φασισμού῾.

Τόνισε ότι, απεναντίας, η Ρωσία τίμησε όλους τους συμμάχους που συνέβαλαν στην ήττα της ναζιστικής Γερμανίας. «Η Ρωσία δεν υποβάθμισε ποτέ τη σημασία του δεύτερου μετώπου και τη βοήθεια των συμμάχων: Τιμούμε το θάρρος όλων των στρατιωτών του αντιχιτλερικού συνασπισμού, τα μέλη της Αντίστασης, τους παρτιζάνους, το θάρρος του λαού της Κίνας, που πολέμησε για την ανεξαρτησία της ενάντια στην επιθετικότητα της μιλιταριστικής Ιαπωνίας.

»Οι δυτικές ελίτ όμως θέλουν να ξεχνούν και προσπαθούν να υποκινήσουν όλο και περισσότερες περιφερειακές συγκρούσεις, υποδαυλίζουν διεθνοτικές και διαθρησκευτικές εχθρότητες. προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αφού ταυτίζονται με εκείνους που είναι συνηθισμένοι να χτίζουν την ουσιαστικά αποικιακή πολιτική τους στην υποκρισία και το ψέμα. Κατεδαφίζουν μνημεία με αληθινούς μαχητές κατά του ναζισμού και βάζουν προδότες και συνεργάτες των ναζί στα βάθρα.

»Η Ρωσία δεν εγκρίνει την αποκλειστικότητα οιουδήποτε κράτους ή συμμαχίας στην υπεράσπιση του δίκαιου, γιατί γνωρίζουμε πού θα καταλήξει η υπερβολή αυτή. Η Ρωσία θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει μια παγκόσμια σύγκρουση, αλλά ταυτόχρονα δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να την απειλήσει. Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα μάχης», είπε.

Στην εκδήλωση δεν παρέστη κανένας ηγέτης από τη Δύση. Παρόντες ήταν οι ηγέτες της Λευκορωσίας, του Καζακστάν, του Κιργιστάν, του Τατζικιστάν, του Τουρκμενιστάν, του Ουζμπεκιστάν, της Κούβας, του Λάος και της Γουινέας-Μπισάου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ και TASS

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι