Προεκλογικό σόου Ερντογάν για την Ημέρα του Παιδιού στην Τουρκία (video)

Προεκλογικό σόου Ερντογάν για την Ημέρα του Παιδιού στην Τουρκία (video)

Προεκλογικό σόου έγινε και η σημερινή διπλή γιορτή στην Τουρκία, η Ημέρα Εθνικής Κυριαρχίας για την επέτειο των 103 ετών από την ίδρυση της Εθνοσυνέλευσης και η Ημέρα του Παιδιού. Ο υπουργός Παιδείας Μαχμούτ Οζέρ πήγε συνοδευόμενος από αγήματα μικρών μαθητών στο μαυσωλείο Ατατούρκ στην Άγκυρα. Στο κυβερνητικό παλάτι Ντολμάμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη, ομάδα μαθητών πήγε στον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος απηύθυνε πολιτική ομιλία στα παιδιά και έδωσε την υπόσχεση ότι «ο νέος αιώνας δημοκρατίας της Τουρκίας, θα είναι ο νέος αιώνας της χώρας» και συνέχισε με αναφορές για την αύξηση της διεθνούς ισχύος επί των ημερών του, στρατιωτικά, διπλωματικά και οικονομικά.

Ο πρόεδρος Ερντογάν νωρίτερα περιτριγυρισμένος από παιδιά ήταν στον Βόσπορο για τον απόπλου του ελικοπτεροφόρου TCG Anadolu.

Ο υπουργός Παιδείας Μαχμούτ Οζέρ στο βιβλίο επισκεπτών στο μνημείο Ατατούρκ έγραψε μεταξύ άλλων ότι «τα παιδιά μας, που συνδυάζουν τον πλούτο του βαθιά ριζωμένου παρελθόντος μας με την επιστήμη, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την τέχνη και την τεχνολογία, θα ανεβάσουν αυτή την όμορφη πατρίδα πάνω από το επίπεδο των σύγχρονων πολιτισμών. Καθώς κινούμαστε προς τον στόχο μας για τον αιώνα της Τουρκίας, αντλούμε την έμπνευσή μας από τις ιδέες του Ατατούρκ, τη δύναμή μας από το αγαπημένο μας έθνος και την αποφασιστικότητά μας από το πάθος μας για ανεξαρτησία».

Οι προεκλογικές δημοσκοπήσεις φαίνονται αντιφατικές, καθώς οι μισές εμφανίζουν μπροστά τον Ερντογάν και οι άλλες τον Κιλιτσντάρογλου, ενώ η αντιπαράθεση των δύο για την προεδρία κλιμακώνεται με σκληρές επιθέσεις και προσωπικές αναφορές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι