Ψάχνουν τον Χουάν Κάρλος αριστερά και δεξιά – Άφαντος…

Ψάχνουν τον Χουάν Κάρλος αριστερά και δεξιά – Άφαντος…

Ισπανικά ΜΜΕ επιχείρησαν σήμερα να εντοπίσουν τον τέως βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και μετέδωσαν πως βρίσκεται είτε στη Δομινικανή Δημοκρατία είτε στην Πορτογαλία, την ώρα που τα ανάκτορα αρνούνται να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία, μετά την ανακοίνωση, μία ημέρα πριν, της αυτοεξορίας του.

Η διαδικτυακή εφημερίδα El Confidencial έγραψε σήμερα το απόγευμα ότι ο 82χρονος Χουάν Κάρλος βρίσκεται στην Πορτογαλία όπου έζησε σε μικρή ηλικία, «στην κοινότητα Αζεϊτάο, νοτίως της Λισαβόνας, και περίπου σε απόσταση τριάντα χιλιομέτρων από αυτήν.

Επικαλούμενη «πηγές προσκείμενες στη βασιλική οικογένεια», η εφημερίδα έγραψε πως ο πρώην μονάρχης «φιλοξενείται από την οικογένεια Μπρίτο ε Κούνια-Εσπίριτο Σάντο με την οποία διατηρεί αδελφική σχέση από τότε που η οικογένειά του ζούσε εξόριστη», υπό τη δικτατορία του Φράνκο.

«Μέχρι νεωτέρας, αυτή θα είναι η κατοικία του, αφού απέρριψε άλλους προορισμούς, πιο μακρινούς, όπως τη Δομινικανή Δημοκρατία και τη Νέα Ζηλανδία», συμπληρώνει η El Confidencial.

Η Δομινικανή Δημοκρατία

Νωρίτερα σήμερα, όμως, η εφημερίδα ABC είχε γράψει πως ο Χουάν Κάρλος μετέβη στη Δομινικανή Δημοκρατία. Οι εφημερίδες El Mundo και  Vanguardia ανέφεραν επίσης ότι  «προτίθεται να μείνει εκεί σε φίλους για λίγο καιρό». Το σενάριο στήριξε και το τηλεοπτικό δίκτυο Canal de Noticias της Δομινικανής Δημοκρατίας, το οποίο μετέδωσε σήμερα ότι ο βασιλιάς «ετοιμάζεται να επισκεφθεί τη χώρα, που κάνει προετοιμασίες για την άφιξή του».

Από την πλευρά του, ωστόσο, το Γραφείο Μετεγκατάστασης της Δομινικανής Δημοκρατίας (αρμόδιο για όσους πηγαίνουν εκεί για μόνιμη διαμονή) γνωστοποίησε ότι δεν έχει καμία καταχώριση σχετικά με την άφιξη στη χώρα του πρώην βασιλιά, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters σήμερα.

Το Γραφείο Μετεγκατάστασης ανέφερε πως το τελευταίο ταξίδι του τέως βασιλιά στη χώρα έγινε στις 28ης Φεβρουαρίου και κράτησε μέχρι τις 2 Μαρτίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι