Ψήφισε ο Μπάιντεν – Κατηγορεί τον Ελον Μασκ ότι αγοράζει ψήφους

Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ - Όλα τα βλέμματα καρφωμένα στον Μπάιντεν,

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ψήφισε σήμερα, Δευτέρα (28.10.24) για τις αμερικανικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, στο Νιου Κασλ του Ντέλαγουερ, την Πολιτεία από την οποία κατάγεται. Σε πολλές πολιτείες δίδεται το δικαίωμα να ψηφίσει κάποιος δέκα ή και 15 μέρες προ των εκλογών για να αποφύγει τον συνωστισμό την ημέρα των εκλογών που εν προκειμένω είναι η 5η Νοεμβρίου.

Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος απέσυρε την υποψηφιότητά του για δεύτερη θητεία τον Ιούλιο, περίμενε στην ουρά, όπως όλοι οι απλοί πολίτες και στη συνέχεια πέρασε πίσω από το παραβάν για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις αμερικανικές εκλογές.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους αμέσως μετά, ο Μπάιντεν χαρακτήρισε «απολύτως ανάρμοστο» το γεγονός ότι ο Έλον Μασκ, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας που υποστηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ, δίνει χρήματα στους ψηφοφόρους. Ο Μασκ ελέγχει μία «επιτροπή πολιτικής δράσης» και υπόσχεται να δίνει 1 εκατομμύριο δολάρια ημερησίως, κατόπιν κλήρωσης, σε κάποιον εγγεγραμμένο ψηφοφόρο που υπογράφει τη διαδικτυακή διακήρυξη της επιτροπής.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx