Ψυχοπαθής και όχι τρομοκράτης ο μετανάστης που μαχαίρωσε τρεις στο Παρίσι

Ψυχοπαθής και όχι τρομοκράτης ο μετανάστης που μαχαίρωσε τρεις στο Παρίσι

Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας για την επίθεση με μαχαίρι, που προκάλεσε τον τραυματισμό τριών ανθρώπων σήμερα το πρωί σε σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού, “δειχνουν πως δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, καθώς ο ύποπτος υποφέρει από ψυχιατρικά προβλήματα”, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο δράστης, που είναι υπήκοος του Μάλι και διέμενε νόμιμα στην Ιταλία από το 2016, έχοντας λάβει άδεια παραμονής, πάσχει από ψυχιατρικό νόσημα, όπως είπε ο αστυνομικός επιθεωρητής Λοράν Νουνιές στους δημοσιογράφους. Ο 33χρονος επιτέθηκε σε άτομα που περίμεναν στην αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού κραδαίνοντας σφυρί και κρατώντας μαχαίρι. Τραυμάτισε σοβαρά τον ένα -που ίσως κινδυνεύει η ζωή του, ενώ νωρίτερα θεωρείτο ότι είχε ξεφύγει από τον κίνδυνο- και ελαφρά άλλους δύο. Τον αφόπλισαν άλλοι άνδρες που βρίσκονταν στο σταθμό. Αυτοί τον παρέδωσαν στην αστυνομία.

“Οι έρευνες στο τηλέφωνό του, στη διαδρομή του από την Ιταλία, οι δηλώσεις του στην ακρόαση, πιστεύουμε ότι θα επιβεβαιώσουν ότι αποκλείεται η τρομοκρατική ενέργεια», είπε ο αστυνομικός διευθυντής. Από πλευράς της, πάντως, η εθνική αντιτρομοκρατική εισαγγελία διευκρίνισε ότι παρακολουθεί την υπόθεση μέχρις ότου αποκλεισθεί πλήρως η τρομοκρατική εκδοχή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι