Μαίνεται η πυρκαγιά στην Εύβοια – Εκκενώνεται το χωριό Κρεμαστός (video)

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Εύβοια - Εκκενώνεται το χωριό Κρεμαστός (video)

Πυργκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι στον Κρεμαστό Εύβοιας του δήμου Κύμης Αλιβερίου, στα χωριά Γάια και Κρεμαστός του Δήμου Κύμης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις στο σημείο έχουν ενισχυθεί. Ειδικότερα επιχειρούν 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, 70 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Πριν από λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού Κρεμαστός. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν υδροφόρες των ΟΤΑ. Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος κλιμάκιο της ΔΑΕΕ θα μεταβεί για τη διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιά

Η πυρκαγιά καίει δασική έκταση κοντά σε κατοικημένη περιοχή και οι άνεμοι είναι ισχυροί αυτή την ώρα στην ευρύτερη περιοχή. Οι δυνατοί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών. Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για σήμερα Σάββατο 18 Ιουνίου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Νότια Εύβοια.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι