Πυροβολισμοί στα γραφεία του Κιλιτσντάρογλου στην Πόλη

Πυροβολισμοί στα γραφεία του Κιλιτσντάρογλου στην Κωνσταντινούπολη,

Ένοπλη επίθεση αναφέρθηκε το πρωί στα γραφεία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στην Κωνσταντινούπολη. Ο δράστης ή οι δράστες πυροβόλησαν στην πρόσοψη του κτηρίου, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί, καθώς την ώρα εκείνη, 5 τα ξημερώματα, τα γραφεία ήταν κλειστά.

Την είδηση έκανε γνωστή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η επικεφαλής του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη Τζανάν Καφταντζίογλου: «Γύρω στις 05:00 σήμερα, έλαβε χώρα μια ένοπλη επίθεση κατά της επαρχιακής μας προεδρίας του CHP στην Κωνσταντινούπολη, που βρίσκεται στην τοποθεσία Seyrantepe της εθνικής οδού TEM».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αστυνομικού που φρουρεί στο κτήριο και των ιδιωτικών φυλάκων στην περιοχή, σημειώθηκαν 6-7 πυροβολισμοί. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, στο σημείο δεν βρέθηκε η σφαίρα ωστόσο, εντοπίστηκαν κενά φυσίγγια. Η εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό συνεχίζεται.

Προ ημερών σημειώθηκε επίθεση στα τοπικά γραφεία του Καλού Κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ, όπου σφαίρες χτύπησαν τα παράθυρα και άλλα σημεία του κτιρίου. Η πρόεδρος του Καλού Κόμματος κατηγόρησε ως ηθικό αυτουργό επίθεσης τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν και η πολιτική αντιπαράθεση ανέβηκε στα ύψη. Ο υπουργός Εσωτερικών, Σουϊλεμάν Σοϊλού, προτρέποντας τους Τούρκους να έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και την αστυνομία, έσπευσε να ανακοινώσει πως ο δράστης συνελήφθη και ενήργησε μεμονωμένα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι