“Έφυγε” η ηθοποιός Μάγια Λυμπεροπούλου

“Έφυγε” η ηθοποιός Μάγια Λυμπεροπούλου

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών η ηθοποιός Μάγια Λυμπεροπούλου, η οποία υπέστη έμφραγμα. Είχε γεννηθεί το Μάρτιο του 1940 στην Αθήνα, όπου και σπούδασε στην Νομική, ενώ παράλληλα σπούδαζε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Μετά την αποφοίτησή της παρέμεινε στο πλευρό του Κουν ως καλλιτεχνική συνεργάτιδά του μέχρι το 1970.

Από το 1971 και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα διέμεινε στην Γαλλία, όπου σπούδασε κινηματογράφο και εργάστηκε ως ηθοποιός. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνέχισε την καλλιτεχνική της πορεία συνεργαζόμενη με το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και άλλους θιάσους αναλαμβάνοντας μεγάλους και απαιτητικούς ρόλους.

Συμμετείχε μεταξύ άλλων στις παραστάσεις: «Οι δούλες» (2005), «Ιλιάδα» (2010), «’Αγγελοι στην Αμερική» (2010), «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» (2013), «Ο θείος Βάνιας» (2009), «Η τριλογία του παραθερισμού» (2011) κ.α. Είχε διατελέσει, επίσης,  καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι