“Μάρτυρας”, για τον Πακιστανό πρωθυπουργό ο Οσάμα μπιν Λάντεν!

Νέα κατολίσθηση στην Κόρινθο – Ξανάκλεισε ο Ισθμός
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ο πρώην επικεφαλής της αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν, που σκοτώθηκε στις 2 Μαΐου του 2011 από τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ στο Πακιστάν, πέθανε σαν “μάρτυρας”, δήλωσε ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ίμραν Χαν, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων. “Οι Αμερικάνοι ήρθαν στο Αμποταμπάντ και σκότωσαν τον Οσάμα μπιν Λάντεν. Πέθανε μάρτυρας”, δήλωσε ο Χαν μιλώντας στο κοινοβούλιο, όπου αναφέρθηκε στις περίπλοκες σχέσεις μεταξύ του Ισλαμαμπάντ και της Ουάσινγκτον, μετά από αυτή την αμερικανική επιδρομή.

“Μετά από αυτό όλος ο κόσμος μας πρόσβαλε (…) Ο σύμμαχός μας σκότωσε κάποιον μέσα στη χώρα μας, χωρίς καν να μας ενημερώσει”, συνέχισε ο Χαν, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό “ταπεινωτικό” για πολλούς Πακιστανούς. Μέλη της αντιπολίτευσης και υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αμέσως αντέδρασαν, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους. “Ο Ίμραν Χαν παραποίησε την ιστορία δηλώνοντας σήμερα ότι ο Οσάμα μπιν Λάντεν είναι μάρτυρας”, σχολίασε ο Χαουάζα Ασίφ, υπουργός Εξωτερικής στην προηγούμενη κυβέρνηση, μιλώντας στο κοινοβούλιο.

“Οι μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο μάχονται κατά των διακρίσεων που υφίστανται εξαιτίας της πρόσφατης τρομοκρατίας. Και ο πρωθυπουργός μας επιδεινώνει την κατάσταση χαρακτηρίζοντας τον Οσάμα μπιν Λάντεν μάρτυρα του Ισλάμ”, έγραψε στο Τwitter η Μίνα Γκαμπίνα,υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι μάρτυρες τιμώνται στο Ισλάμ. Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται συνήθως για τους ανθρώπους που σκοτώνονται υπερασπιζόμενοι τη θρησκεία τους.

Επί χρόνια το Πακιστάν αρνούνταν επισήμως ότι γνώριζε ότι η ιδρυτής της αλ Κάιντα κρυβόταν στο έδαφός του. Όμως το 2019 ο Χαν στη διάρκεια ταξιδιού του στις ΗΠΑ είχε δηλώσει ότι η υπηρεσία Πληροφοριών του πακιστανικού στρατού είχε δώσει στην Ουάσινγκτον κάποια στοιχεία που την οδήγησαν στον εντοπισμό του μπιν Λάντεν. Ο Άσαντ Ντουράνι, πρώην διευθυντής της υπηρεσίας αυτής, είχε επίσης δηλώσει στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera το 2015 ότι η υπηρεσία του γνώριζε μάλλον πού κρυβόταν ο μπιν Λάντεν και ήλπιζε να χρησιμοποιήσει την πληροφορία αυτή για να λάβει ανταλλάγματα.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι