Εντοπίστηκαν μετά από 24 ώρες τα συντρίμμια του F-35 στη Νότια Καρολίνα

Στηρίζουμε τον σχεδιασμό για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής άμυνας τονίζει ο βοηθός ΥΦΥΠΕΞ των ΗΠΑ

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του μαχητικού αεροσκάφους F-35, μια ημέρα αφότου απηύθυναν έκκληση σε πολίτες να βοηθήσουν στον εντοπισμό τους. Ο πιλότος του F-35B Lightning II είχε προλάβει να εγκαταλείψει το μαχητικό αεροσκάφος προτού αυτό συντριβεί, χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό εκτίναξης.

Τα συντρίμμια του προηγμένου μαχητικού αεροσκάφους, εντοπίστηκαν στην κομητεία Γουίλιαμσμπεργκ της Νότιας Καρολίνας. Ο κυβερνήτης του μαχητικού F-35B Lightning II χρησιμοποίησε το σύστημα εκτόξευσης και σώθηκε, όπως ανέφερε η διοίκηση της Βάσης Τσάρλεστον, ωστόσο, το αεροσκάφος ακόμα δεν έχει βρεθεί. «Αν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει τις ομάδες μας να εντοπίσουν το F-35, σας παρακαλούμε καλέστε στο Κέντρο Αμυντικών Επιχειρήσεων της Βάσης», έγραψε στην πλατφόρμα X η διοίκηση, δίνοντας και ένα τηλέφωνο με το οποίο μπορούν να επικοινωνήσουν οι πολίτες.

Το κυριότερο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου αεροσκάφους, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin, είναι ότι είναι σχεδόν αδύνατον να εντοπιστεί από τα ραντάρ και διαθέτει προηγμένους αισθητήρες και άλλα όργανα.

Με βάση την τελευταία, γνωστή θέση του αεροπλάνου, οι έρευνες επικεντρώνονται στα βόρεια της Βάσης Τσάρλεστον, γύρω από τις λίμνες Μόλτρι και Μάριον. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας παρέπεμψε για περισσότερες διευκρινίσεις στην Πολεμική Αεροπορία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι