Reuters: Το ISIS υποστηρίζει ότι έβαλε τις βόμβες στο μνημόσυνο του Σουλεϊμανί

Με την αιματοχυσία στο Ιράν το ISIS έσπασε το μέτωπο του Ισλάμ κατά του Ισραήλ, Σταύρος Λυγερός

Το αμερικανικό πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη βομβιστική ενέργεια σε νεκροταφείο του Ιράν

Σύμφωνα με το Reuters το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στο Ιράν, για την οποία η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Υπενθυμίζεται πάντως ότι στις πρώτες δηλώσεις τους οι Ιρανοί αναφέρονταν σε “τρομοκρατική επίθεση” χωρίς να δείχνουν τις ΗΠΑ.

 

Υπενθυμιζεται ότι χθες από βόμβες σε δύο σημεία (οι οποίες ίσως πυροδοτήθηκαν εξ αποστάσεως ενώ άλλα μέσα αναφέρουν ότι τις έφεραν βομβιστές αυτοκτονίας) σε νεκροταφείο της Κερμάν, σκοτώθηκαν 100 άνθρωποι και 248 τραυματίστηκαν, καθώς εξερράγησαν την ώρα που τελείτο θρησκευτική και πολιτική εκδήλωση για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του κορυφαίου Ιρανού στρατιωτικού διοικητή, Κασέμ Σουλεϊμανί. Ο Σουλεϊμανί είναι σκοτωθεί στο Ιράκ από τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) των ΗΠΑ.

Οι Αμερικανοί, αν και δήλωσαν σήμερα ότι έριξαν ρουκέτες και σκότωσαν ηγέτη παραστρατιωτικής οργάνωσης κοντά στη Βαγδάτη, δηλώνουν άγνοια για το ποιος έβαλε τις βόμβες στο νεκροταφείο της Κερμάν και αναφέρουν “δεν θα είχαμε κανένα όφελος με την κλιμάκωση της έντασης, με ένα τυφλό χτύπημα σε νεκροταφείο”.

Το ISIS έχει χτυπήσει πάντως το Ιράν και κατά το παρελθόν, και συγκεκριμένα, το 2022 έπληξε ναό Σιιτών σκοτώνοντας 15 άτομα, και το 2017 ειχε τοποθετήσει βόμβες στο κοινοβούλιο του Ιράν και στον τάφο του ιδρυτή της ισλαμικής δημοκρατίας Αγιατολάχ Χομεϊνί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι