Ρόδος: τουρκικό δίκτυο κατασκοπείας – Εντατικές έρευνες σε εξέλιξη

Ρόδος: τουρκικό δίκτυο κατασκοπείας – Εντατικές έρευνες σε εξέλιξη

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η προανάκριση που αποφορά στην υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο. Συγκεκριμένα η προανάκριση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή. Η έρευνα της υπόθεσης έγινε σε συνεργασία με την ΕΥΠ και στους δύο άνδρες αποδίδονται κατηγορίες περί παράβασης του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία.

Η δικογραφία αναμένεται να υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου για να αξιολογηθούν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί και να ασκηθούν διώξεις για τα περαιτέρω. Ο 54χρονος μάγειρας σε πλοίο της άγονης γραμμή Ρόδου-Καστελλόριζου έχει ήδη ομολογήσει τα όσα του αποδίδονται.

Όπως είπε, είχε γνωρίσει τον 35χρονο έτερο κατηγορούμενο σε κοινωνική εκδήλωση στη Ρόδο και τον στρατολόγησε για να του παρέχει πληροφορίες και να φωτογραφίζει κατά τη διάρκεια της κρίσης στο Αιγαίο με την Τουρκία τις κινήσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και τις οχυρωματικές θέσεις όσο και τις κινήσεις πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού οι οποίες κατέληγαν στους ενδιαφερόμενους της αντίπερα όχθης.

Ο 54χρονος υποστήριξε ότι δεν είχε αντιληφθεί τη βαρύτητα και τη σοβαρότητα όσων έκανε και ισχυρίζεται ότι δεν είχε λάβει αμοιβή και πως όταν ο 35χρονος έγινε πιεστικός απέναντί του, ξεκίνησε να απομακρύνεται από αυτόν και να τον αποφεύγει. Να σημειωθεί πως ο 35χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν ενώ υπηρετεί σε καίρια θέση στο τουρκικό Προξενείο της Ρόδου. Μετά από την έρευνα στο σπίτι του παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατασχέθηκαν τέσσερις υπολογιστές και οκτώ τηλέφωνα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι