Ρωσία-κορονοϊός: Αίτημα έγκρισης στον ΠΟΥ για το εμβόλιο EpiVacCorona

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Ο ρωσικός παρατηρητής δημόσιας υγείας, Rospotrebnadzor, υπέβαλε όλα τα έγγραφα σχετικά με το δεύτερο εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Ρωσίας EpiVacCorona στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) την Τρίτη, και αναμένει έγκριση, δήλωσε η επικεφαλής του φορέα, Άννα Πόποβα. «Στείλαμε έγγραφα σχετικά με ένα ακόμη ρωσικό εμβόλιο, το EpiVacCorona, στον ΠΟΥ και περιμένουμε την απόφαση του ΠΟΥ», δήλωσε η Ποπόβα σε συνέδριο για τις μολυσματικές ασθένειες.

Ο ίδιος οργανισμός, είχε κάνει νωρίτερα γνωστό πως το σύνολο των εθελοντών που έλαβαν την πρώτη δόση του EpiVacCorona, του δεύτερου ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, αισθάνονται καλά και δεν έχουν κάποια παρενέργεια.
Το εμβόλιο EpiVacCorona είναι απολύτως ασφαλές για τους εθελοντές και μπορεί να αποθηκευτεί και να μεταφερθεί εύκολα σε θερμοκρασίες μεταξύ 2 και 8 βαθμών Κελσίου, σημείωσε, τέλος, η εποπτική αρχή. Σημειώνεται πως ο εμβολιασμός με το EpiVacCorona άρχισε στις 30 Νοεμβρίου, ενώ ο μαζικός εμβολιασμός αναμένεται μέσα στο 2021, όπως είχε ανακοινώσει η Rospotrebnadzor. Στις 13 Οκτωβρίου το EpiVacCorona έγινε το δεύτερο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που έχει καταχωρήσει η Ρωσία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι