Ρωσία: Πυρκαγιά σε σταθμό φυσικού αερίου στη Βαλτική – Αναφορές για drone

Το Κρεμλίνο διαψεύδει δημοσίευμα του Reuters ότι ο Πούτιν προσέφερε κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία

Η φωτιά που απείλησε σταθμό φυσικού αερίου είναι άγνωστης αιτιολογίας, όμως κάποια ανεπίσημα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε παρουσία drone προτού αρχίσουν εκρήξεις και πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε τερματικό σταθμό φυσικού αερίου στον λιμένα Ουστ-Λούγκα, στη Βαλτική, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Την εγκατάσταση, που βρίσκεται 110 χιλιόμετρα δυτικά της Αγίας Πετρούπολης, κοντά στα σύνορα με την Εσθονία, διαχειρίζεται η Novatek, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου στη Ρωσία.

«Δεν υπάρχουν τραυματίες από την πυρκαγιά στον τερματικό σταθμό της Novatek στο λιμάνι Ουστ-Λούγκα, καθώς το προσωπικό απομακρύνθηκε εγκαίρως. Σήμανε υψηλό επίπεδο συναγερμού στην περιοχή Κινγκισέπσκι», δήλωσε ο επικεφαλής των αρχών της περιφέρειας Λένινγκραντ, ο Αλεξάντρ Ντραζντιένκα, συνοδεύοντας την ανάρτηση με σύντομο βίντεο που εικονίζει πελώρια πυρκαγιά και καπνό να υψώνεται. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Novatek, στο συγκρότημα στο Ουστ Λούγκα μετατρέπεται φυσικό αέριο σε νάφθα, σε καύσιμο για αεροσκάφη και σε συστατικά στοιχεία καυσίμων για πλοία.

«Το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και το πυροσβεστικό σώμα στην περιοχή επιχειρούν για να κατασβεσθεί η φωτιά», ανέφερε ο περιφερειάρχης. Κατά το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS και ορισμένα άλλα ρωσικά ΜΜΕ, η αιτία της πυρκαγιάς εξακολουθούν να διερευνώνται. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρωσικό μέσο Shot, κάτοικοι της περιοχής είπαν πως άκουσαν να πετάει drone και κατόπιν εκρήξεις.

Άλλο μέσο, το Fontanka, έκανε λόγο για τον εντοπισμό τουλάχιστον δύο drones που πέταγαν προς την κατεύθυνση της Αγίας Πετρούπολης προτού εκδηλωθεί η πυρκαγιά.

Η Ρωσία και η Ουκρανία βάζουν συχνά στο στόχαστρο η μια υποδομές της άλλης, εξαπολύοντας πλήγματα με σκοπό να προκληθούν προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού και να τρωθεί το ηθικό της αντίπαλης πλευράς, καθώς ο πόλεμος που συμπληρώνει δυο χρόνια δεν υπάρχει καμιά ένδειξη πως θα τελειώσει στο ορατό μέλλον.

Προχθές Παρασκευή, drone έπληξε χώρο αποθήκευσης καυσίμων στη Μπριάνσκ, στη δυτική Ρωσία. Η Μόσχα επέρριψε την ευθύνη στο Κίεβο. Την Πέμπτη, ουκρανική επίθεση σε ρωσικό τερματικό σταθμό πετρελαίου στη Βαλτική, απέτυχε, σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι