Ρωσία προς ΗΠΑ: “Αναπτύσσετε πυρηνικά στον Ειρηνικό;”

Τί συζητούν Σι-Πούτιν στο Πεκίνο - Προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στο Χάρκοβο,

Η Ρωσία ζήτησε από την αμερικανική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ να αποκαλύψει τυχόν σχέδια για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στα εδάφη των συμμάχων της Ουάσινγκτον στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

«Συνεχίζουμε να ανησυχούμε για τα αντιφατικά μηνύματα από τους συμμάχους της Αμερικής στη βορειοανατολική Ασία, στο Τόκιο και στη Σεούλ, σε σχέση με την αποκαλούμενη αυξημένη συνεργασία με την Ουάσινγκτον στον τομέα των πυρηνικών», μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA επικαλούμενο δήλωση της Άννα Εβστιγκνέγεβα, αναπληρώτριας αντιπροσώπου της Ρωσίας στον ΟΗΕ.

Διοικητής του αμερικανικού στρατού είχε μίλησε προ μηνός «για σχέδια ανάπτυξης πυραύλων στην περιοχή του Ινδοειρηνικού σε απάντηση της κινεζικής στρατιωτικοποίησης».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε χθες, Πέμπτη, ότι η Μόσχα «μπορεί να λάβει πρόσθετα μέτρα στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύξουν πυραύλους μεσαίου και μικρού βεληνεκούς στην Ευρώπη και την Ασία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι