ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ρωσικό χτύπημα με Kinzal σε συστοιχία Patriot στο Κίεβο

Ρωσικό χτύπημα με Kinzal σε συστοιχία Patriot στο Κίεβο

Αντιπυραυλικό σύστημα Patriot που ήταν μέρος της αντιαεροπορικής άμυνας του Κιέβου ανακοίνωσαν ότι έπληξαν οι ρωσικές δυνάμεις, κάτι που επιβεβαιώνεται και από αμερικανικά δημοσιεύματα. Σύμφωνα με το ρωσικό επιτελείο, ρωσικό βομβαρδιστικό MiG-31K κατέστρεψε με πύραυλο Kinzal μία αντιαεροπορική συστοιχία στο Κίεβο, το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη.

Χθες οι ουκρανικές αρχές είχαν αναφέρει μπαράζ επιθέσεων πυραύλων και drones στο Κίεβο, προσθέτοντας ότι κατέρριψαν τουλάχιστον 18 drones και πυραύλους. Βίντεο από την ουκρανική πρωτεύουσα στο διαδίκτυο, δείχνουν καταιγισμό αντιαεροπορικών βολών και εκρήξεων. Κάποια πλάνα δείχνουν ότι λίγο μετά την ολοκλήρωση της ομοβροντίας των συστημάτων αεράμυνας ακολουθεί ισχυρή έκρηξη στο έδαφος, η οποία σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων προκλήθηκε από το χτύπημα πυραύλου Kinzal σε συστοιχία Patriot.

Οι πύραυλοι Kinzal σύμφωνα με τους Ρώσους αναπτύσσουν ταχύτητα έως και 10 φορές πάνω από την ταχύτητα του ήχου και είναι δύσκολο να αναχαιτιστούν και από τα πιο προηγμένα συστήματα αεράμυνας.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν έκαναν καμία αναφορά σε πλήγμα της αντιαεροπορικής τους άμυνας. Οι ρωσικές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι κατέρριψαν και πέντε πυραύλους αμερικανικής κατασκευής που είχαν εκτοξευτεί χθες το βράδυ με κατεύθυνση προς περιοχές του Ντονέτσκ.

Αμερικανική επιβεβαίωση

Αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε στο CNN ότι «αξιολογείται η ζημιά που προκλήθηκε σε συστοιχία Patriot» αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσει τη λέξη καταστροφή. Σημειώνεται επίσης ότι οι ειδικοί των ουκρανικών δυνάμεων εξετάζουν εάν μπορούν να επισκευάσουν το σύστημα επί τόπου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι