VIDEO

Σαρλ Μισέλ προς VMRO και Σιλιανόφσκα: Δεσμευτική η Συμφωνία των Πρεσπών

Σαρλ Μισέλ προς VMRO και Σιλιανόφσκα: Δεσμευτική η Συμφωνία των Πρεσπών

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με ανάρτησή του στην πλατφόρμα “Χ” χαρακτήρισε απογοητευτικό το γεγονός ότι η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας  Γκορντάνα Σιλιανόφσκα δεν χρησιμοποίησε το συνταγματικό όνομα της χώρας κατά τη σημερινή τελετή ορκωμοσίας.

Μάλιστα γράφει ότι «η ΕΕ υπενθυμίζει τη σημασία της συνεχούς εφαρμογής των νομικά δεσμευτικών συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας των Πρεσπών με την Ελλάδα». Ειδικότερα γράφει ένα “διπλό” tweet όπου αφού συγχαίρει την Σιλιανόφσκα για την ανάληψη των καθηκόντων της προσθέτει τις επιφυλάξεις του: «Συγχαρητήρια στην νέα Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας. Προσδοκώ να συνεργαστούμε για την πρόοδο προς την ΕΕ, μέσω της υλοποίησης μεταρρυθμίσεων και δεσμεύσεων. Το μέλλον της Βόρειας Μακεδονίας και των Δυτικών Βαλκανίων είναι στην ΕΕ» για να προσθέσει από κάτω:

«Μεγάλη απογοήτευση προκαλεί το γεγονός ότι η νέος πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας δεν χρησιμοποίησε το συνταγματικό όνομα της χώρας κατά τη σημερινή τελετή ορκωμοσίας. Η ΕΕ υπενθυμίζει τη σημασία της συνέχισης της εφαρμογής των νομικά δεσμευτικών συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας των Πρεσπών με την Ελλάδα».

Στο βίντεο ακούγεται ο πρόεδρος της Βουλής να διαβάζει τον όρκο με τον όρο “Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας” σε δύο σημεία και η Σιλιανόφσκα να επαναλαμβάνει στο ακέραιο τα πάντα, εκτός από το “Βόρεια”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι