Σε αμερικανικό νοσοκομείο θα εισαχθεί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Σε αμερικανικό νοσοκομείο θα εισαχθεί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Στο νοσοκομείο Mount Sinai αναμένεται να εισαχθεί στις 8 μ.μ. απόψε (2 το μεσημέρι στη Νέα Υόρκη) ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ώστε να υποβληθεί στην εξέταση του σπινθηρογραφήματος για να αξιολογηθεί αν είναι άμεση ανάγκη να του τοποθετηθεί μπαλονάκι ή και stent.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, μετά τις εξετάσεις που έγιναν όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία, οι γιατροί έκριναν απαραίτητο να εξεταστεί άμεσα για τοποθέτηση stent. Αν τελικά αυτό το τοποθετηθεί, ο Πατριάρχης. ηλικίας 81 ετών, θα παραμείνει για νοσηλεία άλλες τρεις ημέρες και θα πάρει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, εξιτήριο το Σάββατο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρισκόταν σε περιοδεία στις ΗΠΑ, όταν την περασμένη εβδομάδα ένιωσε αδιαθεσία και εισήχθη για εξετάσεις σε νοσοκομείο του Μπρούκλιν. Πήρε την επομένη το πρωί εξιτήριο και συνέχισε το πρόγραμμά του, αποδίδοντας το περιστατικό σε μεγάλη κόπωση και λέγοντας ότι οι εξετάσεις βγήκαν ικανοποιητικές.

Φαίνεται πώς αισθάνθηκε νέα αδιαθεσία και για αυτό το λόγο εξετάζουν πλέον την επεμβατική λύση του stent. Πριν από την μικροεπέμβαση που προγραμματίζεται για σήμερα, θα συναντηθεί με τον νέο δήμαρχο της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για τον Έρικ Άνταμς, τον μαύρο αστυνομικό που είχε κάνει πορεία στο Μπρούκλιν, μαζί με τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι