Σε δύο μέτωπα η φωτιά στο Ρέθυμνο – Εκκένωση του χωριού Μέλαμπες (upd)

Σε δύο μέτωπα η φωτιά στο Ρέθυμνο - Εκκενώθηκαν οικισμοί ,

Σε δυο μέτωπα μαίνεται η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, καθώς πέρα από την έκταση που καίγεται μεταξύ Κρύας Βρύσης και Ορνέ από το πρωί, η φωτιά έχει περάσει και στην περιοχή Κόρακα στο Ροδάκινο, όπου εκκενώθηκαν προληπτικά δύο οικισμοί, ενώ πριν από λίγο δόθηκε μήνυμα να εκκενωθεί και το χωριό Μέλαμπες.

Στα μέτωπα του Ρεθύμνου επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 9 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις δυο ελικόπτερα, ώστε να προλάβουν και να περιορίσουν το μέτωπο πριν επεκταθεί. Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή της Πυροσβεστικής Κρήτης Γιώργο Τσικαλά, ο οποίος μίλησε στα τοπικά μέσα «η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη» και έχουν ζητηθεί επιπλέον εναέρια μέσα και ενισχύσεις σε πυροσβέστες και οχήματα από άλλες περιοχής. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, δόθηκε οδηγία προληπτικής εκκένωσης του Κάτω Ροδάκινου, όπως επίσης και απομάκρυνσης των παραθεριστών από τις παραλίες της περιοχής. Οι άνεμοι είναι ισχυροί με αποτέλεσμα το έργο των πυροσβεστών να γίνεται δυσκολότερο, λόγω των αλλεπάλληλων αναζωπυρώσεων. Τα Canadair δεν μπόρεσαν λόγω των ανέμων και του υψηλού κυματισμού να κάνουν υδροληψία και η εναέρια επιχείρηση έγινε από τα ελικόπτερα τα οποία θα επιχειρήσουν εκ νέου το πρωί με το πρώτο φως της ημέρας.

Η φωτιά σε Ορνέ και Κρύα Βρύση είναι ανεξέλεγκτη, δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Αν και αρχικά όπως βλέπαμε, όλα έδειχναν ότι μπορεί η φωτιά να τιθασευθεί, δυστυχώς η κατάσταση πήρε αρνητική διάσταση».

 

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής Διοίκησης Κρήτης, οι δυνάμεις συνεχώς ενισχύονται.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι