Σε ύφεση η φωτιά στην Τρίπολη – Ανακρίνεται 29χρονος για εμπρησμό

Σε ύφεση η φωτιά στην Τρίπολη - Ανακρίνεται 29χρονος για εμπρησμό,

Καλύτερη είναι η εικόνα από την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες Δευτέρα το απόγευμα σε πευκοδάσος στην Τρίπολη, πολύ κοντά στην πόλη, ωστόσο οι πυροσβέστες δίνουν ακόμα μάχη με αρκετές διάσπαρτες εστίες στην προσπάθειά τους να την θέσουν υπό έλεγχο.

Η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 29χρονου, ο οποίος ανακρίνεται για εμπρησμό. Η πυρκαγιά ξεκίνησε ταυτόχρονα σε τρεις διαφορετικές εστίες στη θέση Άγιος Βάσης, κοντά στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, κι απείλησε να πάρει μεγάλες διαστάσεις καθώς καίει πυκνό πευκοδάσος.

Υπήρξε άμεσα μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων που κατάφεραν να περιορίσουν την επέκταση της. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 989 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική κατά τη διάρκεια του προηγούμενου 24ωρου εκδηλώθηκαν 58 πυρκαγιές οι περισσότερες από τις οποίες κατασβέστηκαν άμεσα. Αυξημένος και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σύμφωνα με την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι