Σερβία: Απόπειρα δολοφονίας αστυνομικού από ισλαμιστή, με βέλος έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ

Σερβία: Απόπειρα δολοφονίας αστυνομικού από ισλαμιστή, με βέλος έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ

Σοβαρά τραυματίσθηκε Σέρβος αστυνομικός έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στο Βελιγράδι, όταν τον πέτυχε στο λαιμό βέλος από το τόξο άγνωστου άνδρα, τον οποίο πάντως το θύμα πρόλαβε να πυροβολήσει και να σκοτώσει. Ο δράστης είναι αγνώστων στοιχείων προς το παρόν, είχε μεγάλο μούσι και πριν τοξεύσει τον αστυνομικό, του είχε ζητήσει πληροφορίες για μια διεύθυνση.

Η επίθεση χαρακτηρίσθηκε από τις σερβικές αρχές, τρομοκρατική, όμως δεν έχουν δοθεί στοιχεία για την υπόθεση. Ορισμένα σερβικά μέσα αναφέρονται όμως σε πληροφορίες ότι ο δράστης ήταν ουαχαμπίτης (φανατικός κλάδος των Σουνιτών μουσουλμάνων), ότι είχε προσηλυτισθεί πρόσφατα ενώ ήταν μάλλον χριστιανός και ότι έχουν γίνει συλλήψεις ομοθρήσκων και ομοϊδεατών του. Αυτά φέρεται να τα είπε σε δημοσιογράφο ο υπουργός Εσωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς, που επισήμως πάντως είπε ότι  η ταυτότητα του δράστη παραμένει άγνωστη και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για τα κίνητρα της επίθεσης.

«Σήμερα γύρω στις 11 το πρωι, άτομο αγνώστου ταυτότητας, εκτόξευσε βέλος κατά αστυνομικού ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία φύλαξης της πρεσβείας του Ισραήλ και τον πέτυχε στην τραχηλική χώρα. Ο 35χρονος αστυνομικός Μ. J. χρησιμοποίησε, σε αυτοάμυνα, το υπηρεσιακό του όπλο και πυροβόλησε τον επιτιθέμενο, ο οποίος κατέληξε συνεπεία των τραυμάτων», δήλωσε ο Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Ο αστυνομικός διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπου του αφαιρέθηκε το βέλος και νοσηλεύεται στην Εντατική, σε σχετικά σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση. Σήμερα η πρεσβεία δεν λειτουργούσε.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ και rtrs.tv, blic.rs

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι