Συλλυπητήρια του ΚΚΕ για τον θάνατο του Αντώνη Χρυσοστόμου

Συλλυπητήρια του ΚΚΕ για τον θάνατο του Αντώνη Χρυσοστόμου

Ποιος ήταν ο Αντώνης Χρυσοστόμου.

«Έφυγε σήμερα 2 Σεπτεμβρίου 2024 σε ηλικία 84 ετών ο Κύπριος κομμουνιστής, σ. Αντώνης Χρυσοστόμου» αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμά της η ΚΕ του ΚΚΕ και προσθέτει:

«Γεννήθηκε στη Δευτερά Λευκωσίας στις 25 Φεβρουαρίου του 1940 από φτωχή οικογένεια. Από μικρός εργάστηκε στην Αγγλία και στη συνέχεια σπούδασε πολιτικές επιστήμες και οικονομικά στη Βουλγαρία. Σε ηλικία 17 ετών, το 1957, οργανώθηκε στο ΑΚΕΛ. Πέρασε από όλη την κλίμακα των στελεχιακών θέσεων στο ΑΚΕΛ και αναδείχθηκε για αρκετά χρόνια μέλος του ΠΓ, της Γραμματείας και της ΚΕ του ΑΚΕΛ, που το 2016 αποχώρησε.

Το 2004 από την πρώτη στιγμή είχε τοποθετηθεί ενάντια στο διχοτομικό σχέδιο Ανάν, υπερασπιζόμενος μια ελεύθερη ενιαία Κύπρο, χωρίς ξένους τυράννους και ιμπεριαλιστικές εξαρτήσεις. Ο σ. Αντώνης Χρυσοστόμου μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν θερμός φίλος του ΚΚΕ.

Η ΚΕ του ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην αγαπημένη του σύζυγο Μαρία και τον γιο του, Χρίστο. Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη στις 16.30, στον ναό του Αγ. Νικολάου στην Κάτω Δευτερά στη Λευκωσία».

Πηγή: ΑΠΕ:ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx