Συνελήφθη 18χρονος για τον μέχρι θανάτου ξυλοδαρμό του 20χρονου Έλληνα μετανάστη

Συνελήφθη 18χρονος για τον μέχρι θανάτου ξυλοδαρμό του 20χρονου Έλληνα μετανάστη

Η αστυνομία ανακοίνωσε την σύλληψη ενός 18χρονου ως υπόπτου για τον βάρβαρο ξυλοδαρμό που στοίχισε τη ζωή στον 20χρονο Φίλιππο Τσάνη το προηγούμενο Σάββατο στο Μίντεν της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος νέος και ένας φίλος του δέχθηκαν ξαφνικά την επίθεση περίπου δέκα ατόμων σε πάρκο και ότι κάποιοι από τους επιτιθέμενους ήταν ιδιαίτερα πιο βάναυσοι από τους άλλους.

Ο Φίλιππος Τσάνης υπέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από τον ξυλοδαρμό και ήταν εγκεφαλικά νεκρός από την πρώτη μέρα, αλλά η οικογένειά του δέχθηκε να τον κρατήσει τρεις ημέρες ακόμη, για να ρυθμιστούν οι δωρεές οργάνων, μια που ήταν δότης.

«Χάρη στους πολλούς μάρτυρες και στην εντατική έρευνα, οι υποψίες σε βάρος του 18χρονου έχουν σχεδόν τεκμηριωθεί», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας και πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, πρόκειται για τον βασικό δράστη, ο οποίος φέρεται να κατάφερε τα θανατηφόρα πλήγματα στο 20χρονο θύμα».

Νωρίτερα σήμερα περίπου 400 άτομα συγκεντρώθηκαν κοντά στο σημείο όπου συνέβη το επεισόδιο το προηγούμενο Σάββατο. Ο Φίλιππος Τσάνης είχε παραστεί στην αποφοίτηση της αδελφής του από το λύκειο και αποχώρησε μαζί με έναν 19χρονο συμμαθητή της και φίλο του, για να πάνε σε ένα μπαράκι. Διασχίζοντας το γειτονικό πάρκο, συνάντησαν ομάδα δέκα νεαρών ανδρών, με τους οποίους διαπληκτίστηκαν για άγνωστους λόγους.

Ο Φίλιππος έλεγε και ξανάλεγε “σταματήστε, δεν θέλουμε φασαρίες”, αλλά αντί να αποτρέψει την κλιμάκωση του επεισοδίου, δέχθηκε τελικά τα σοβαρότερα χτυπήματα, με γροθιές και κλωτσιές στο κεφάλι.

Ο φίλος του τραυματίστηκε σχετικά ελαφρά και παρότι σήμερα έδωσε το “παρών” σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος για τον Φίλιππο, δεν θέλησε να μιλήσει σε δημοσιογράφους. Παραμένουν άγνωστα τα κίνητρα των επιτιθέμενων.

Ο πατέρας του Δημήτρης Τσάνης είπε στην Bild «ποτέ δεν περίμενα να πάθει κάτι τέτοιο το αγόρι μου, ποτέ δεν κατάλαβα τη βία».

Με πρωτοβουλία δασκάλων του σχολείου της περιοχής, από το περασμένο Σάββατο μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 60.000 ευρώ για την ενίσχυση της οικογένειας του θύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φίλιππος είχε γεννηθεί στη Γερμανία όπου είχαν μεταναστεύει η γονείς του πριν από 20 χρόνια.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι