Συνελήφθη στη Βενεζουέλα πεζοναύτης των ΗΠΑ

Συνελήφθη στη Βενεζουέλα πεζοναύτης των ΗΠΑ

Αμερικανός πεζοναύτης συνελήφθη στη Βενεζουέλα, σε μια περίοδο που οι σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Καράκας είναι ιδιαίτερα τεταμένες. Ο πεζοναύτης είχε επισκεφθεί τη Βενεζουέλα για προσωπικούς λόγους και οι λόγοι της σύλληψης δεν είναι σαφείς. Πάντως προ διημέρου οι ΗΠΑ, προχώρησαν στην κατάσχεση του προεδρικού αεροσκάφους της Βενεζουέλα, ενώ αυτό βρισκόταν στην Δομινικανή Δημοκρατία και θεωρούν τον Μαδούρο, τον πρόεδρο της χώρας, έμπορο ναρκωτικών. Οι διμερείς σχέσεις είναι χειρότερες από ποτέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πεζοναύτης συνελήφθη πριν από πέντε ημέρες στο Καράκας. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει εκδώσει εδώ και καιρό ταξιδιωτική οδηγία για τη Βενεζουέλα, καλώντας τους Αμερικανούς πολίτες να μην επισκέπτονται τη χώρα αυτή «λόγω της εγκληματικότητας και των αυθαίρετων συλλήψεων». Ανέφερε ότι  «υπάρχει αυξημένος κίνδυνος αδικαιολόγητης σύλληψης των Αμερικανών πολιτών στη Βενεζουέλα. Η αμερικανική κυβέρνηση γενικά δεν ενημερώνεται για την κράτηση των πολιτών της στη Βενεζουέλα και δεν έχει πρόσβαση στους Αμερικανούς κρατούμενους», πρόσθετε το υπουργείο.

Αλλά και στις ΗΠΑ έχουν γίνει κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων πολιτών της Βενεζουέλας και έχουν συλληφθεί δύο ανίψια της συζύγου του Μαδούρο για κατοχή ναρκωτικών. Τα δύο αγόρια απελευθερώθηκαν σε ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ των δύο χωρών. Προ ετών οι ΗΠΑ είχαν σχεδιάσει πραξικόπημα στη χώρα, σύμφωνα με τον Μαδούρο. Οι σχέσεις των δύο χωρών εξομαλύνθηκαν στη συνέχεια, χωρίς ακρότητες από τις ΗΠΑ, αλλά επιδεινώθηκαν έντονα εκ νέου όταν η Βενεζουέλα πήρε σαφή θέση υπέρ της Ρωσίας στο ζήτημα της Ουκρανίας. ΗΠΑ και ΕΕ δεν αναγνωρίζουν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, υποστηρίζοντας ότι έγινε νοθεία στις εκλογές και δεν εκπροσωπήθηκε η αντιπολίτευση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx