Συνελήφθη στην Τουρκία Ρώσος για την έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στη Μόσχα

Συνελήφθη στην Τουρκία Ρώσος για την έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στη Μόσχα

Στέλεχος στρατιωτικών ή μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας και η σύζυγός του τραυματίσθηκαν σήμερα το πρωί από βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο ΙΧ τους στη Μόσχα. Οι ρωσικές αρχές ενημέρωσαν τις τουρκικές ότι ο δράστης ταξιδεύει προς την Αλικαρνασσό και έδωσαν τα πλήρη στοιχεία του. Ο άνδρας συνελήφθη.

Η Ρωσία δεν δίνει λεπτομέρειες για το συμβάν, ούτε καν τα πλήρη στοιχεία των τραυματιών, όμως θεωρεί την υπόθεση πολύ σημαντική. Οι τουρκικές αρχές από πλευράς τους ανακοίνωσαν τη σύλληψη ενός ατόμου ως υπόπτου για την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Μόσχα.

«Ο τρομοκράτης που πραγματοποίησε βομβιστική επίθεση στη Ρωσία συνελήφθη στο Μπόντρουμ (Αλικαρνασσό)», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια με ανάρτηση στο X. Την ανάρτηση του υπουργού συνόδευε ένα βίντεο με τη σύλληψη από ένοπλους πράκτορες με πολιτικά ρούχα ενός άνδρα που επέβαινε σε αυτοκίνητο λευκού χρώματος.

Σύμφωνα με τον Γερλίκαγια, οι ρωσικές αρχές είχαν ενημερώσει την Τουρκία σήμερα πρωί ότι «ένα άτομο ονόματι Γιεβγκένι Σερεμπριάκοφ, ρωσικής υπηκοότητας, είναι ο δράστης τρομοκρατικής επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη Μόσχα και ότι έχει φθάσει στην Αλικαρνασσό.

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι