Σκληρή μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια – Νέο 112 για εκκένωση σε Κριεζά,μεταξύ τριών οικισμών η φωτιά

Σκληρή μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια - Νέο 112 για εκκένωση σε Κριεζά,μεταξύ τριών οικισμών η φωτιά

Επί ποδός βρίσκονταν όλο το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Εύβοια προκειμένου να περιορίσουν την πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη από χθες το μεσημέρι.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με το μέτωπο που είναι ανάμεσα στις περιοχές Κριεζά και Πετριές.

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και συγκεκριμένα 205 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα ενώ με το πρώτο φως της ημέρας στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν με ρίψεις νερού από αέρος 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Νέα μηνύματα 112 εστάλησαν στους κατοίκους σε Κλιμάκι, Λιανή ‘Αμμο, Πετριές και Κριεζά.

Συγκεκριμένα στις 1.23 ήχησε εκ νέου το 112 καλώντας τους κατοίκους της περιοχής Κλιμάκι και Λιανή ‘Αμμο να απομακρυνθούν προς Κριεζά. Στις 05.30 εκδόθηκε εκ νέου 112 προκειμένου όσοι βρίσκονται στις Πετριές να απομακρυνθούν προς Αγίους Αποστόλους και Κάλαμο ενώ στις 07.33 εστάλη μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής Κριεζά καλώντας τους να απομακρυνθούν προς Αλιβέρι.

Σημειώνεται επίσης ότι χθες εκδόθηκαν άλλα 5 μηνύματα από το 112, αρχικά για την ενημέρωση των κατοίκων πλησίον της περιοχής που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και στη συνέχεια για την απομάκρυνσή τους από τους οικισμούς, Κριεζά, Κοσκινά και Πετριές.

Για «μία δύσκολη πυρκαγιά, καθότι ξεκίνησε σε δύσκολο σημείο, σε χορτολιβαδική, χαμηλή βλάστηση και έφυγε γρήγορα» έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας που μετέβη στην Εύβοια.

Στην κατάσβεση συνδράμουν επίσης μεγάλος αριθμός εθελοντών, υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου. Προληπτικά έχει μεταβεί στην περιοχή, πυροσβεστικό πλοιάριο και το Λιμενικό Σώμα έχει κινητοποιηθεί με πλωτά μέσα πλησίον της ακτογραμμής.

Επίσης, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αναπτυχθεί για να διευκολύνουν στην απομάκρυνση των κατοίκων. Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πυρόσβεσης, πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι