Σούπα στη Μόνα Λίζα “για το άρρωστο αγροτικό σύστημα”

Σούπα στη Μόνα Λίζα “για το άρρωστο αγροτικό σύστημα”

Συναγερμός σήμανε στο Μουσείο του Λούβρου όταν δύο  γυναίκες που αυτοχαρακτηρίζονται ως ακτιβίστριες πέταξαν σούπα σε έναν από τους πιο διάσημους πίνακες στον κόσμο, τη Μόνα Λίζα στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι. Ο πίνακας προστατεύεται από άθραυστο γυαλί καθώς έχει γίνει επανειλημμένα στόχος διαφόρων.

«Τι είναι πιο σημαντικό; Η τέχνη ή το δικαίωμα στην υγιεινή και βιώσιμη τροφή; Το αγροτικό μας σύστημα είναι άρρωστο » φώναξαν δύο γυναίκες αφού πέταξαν σούπα στον πίνακα της Μόνα Λίζα σήμερα το πρωί, διαμαρτυρόμενες για την “κατάντια των αγροτών που δεν επιβιώνουν”. Υπενθυμίζεται ότι Γάλλοι, Γερμανοί και Πολωνοί αγρότες είναι εδώ και βδομάδες στους δρόμους, επειδή τους επιβάλλονται νέα μέτρα με μειωμένες επιδοτήσεις.

Φορούσαν και οι δυο μπλουζάκια με το σήμα μιας κλιματικής ακτιβιστικής οργάνωσης, της Riposte Alimentaire. Μέχρι να πετάξουν την σούπα, η 25χρονη και η 63χρονη ομοϊδεάτης της, κάθονταν στην ουρά μαζί με άλλους επισκέπτες του μουσείου και πέρασαν το διαχωριστικό, αιφνιδιαστικά. Συνελήφθησαν αμφότερες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι