Στέλεχος του ρωσικού Στόλου Μαύρης Θάλασσας κατάσκοπος της Ουκρανίας;

Θρίλερ με εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό

Στέλεχος του στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας που εργάζεται για τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών τέθηκε υπό κράτηση στη Σεβαστούπολη για προδοσία, δήλωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) την Πέμπτη.

«Η FSB της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνέλαβε στη Σεβαστούπολη ένα στέλεχος του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, που παρείχε στην Γενική Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας πληροφορίες που συνιστούσαν κρατικό μυστικό, τις οποίες συνέλεξε» ανέφερε η FSB σε δήλωση της. Η FSB δεν διευκρίνισε πότε ακριβώς ο άνδρας συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε την προηγούμενη Παρασκευή, τη διενέργεια αιφνίδιων επιθεωρήσεων σε δυνάμεις Στρατού, Αεροπορίας αλλά και Ναυτικού. «Σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Διοικητή των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, γίνεται αιφνιδιαστική επιθεώρηση των δυνάμεων στα νότια και δυτικά, αλλά και σε ορισμένες κεντρικές μονάδες, δυνάμεις της Αεροπορίας και πεζοναύτες των στόλων του Βορρά και του Ειρηνικού» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι