Στη Σουηδία το πρώτο ευρωπαϊκό κρούσμα της σχετικά επιθετικής μετάλλαξης της mpox

Στη Σουηδία το πρώτο ευρωπαϊκό κρούσμα της σχετικά επιθετικής μετάλλαξης της mpox

Η Σουηδία ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα της mpox, μιας ιογενούς ασθένειας που μεταδίδεται μέσω στενής σωματικής επαφής. H ασθένεια είχε ξαναμεταδοθεί στην Ευρώπη, αλλά το στέλεχος που κυκλοφορεί τώρα είναι πιο επιθετικό.

Νωρίτερα σήμερα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε λόγω της mpox, η παλιότερη ονομασία της οποίας ήταν ευλογιά των πιθήκων, ένα είδος παγκόσμιου “συναγερμού” στη δημόσια υγεία για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια, έπειτα από έξαρση της νόσου στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό -έξαρση που επεκτάθηκε και σε άλλες χώρες.

«Επιβεβαιώθηκε ότι έχουμε ένα κρούσμα στη Σουηδία του πιο σοβαρού τύπου της mpox, αυτού που ονομάστηκε Clade I», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας της χώρας. Για τη νόσο υπάρχει εμβόλιο από τα τέλη Ιουλίου στην Ελλάδα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι