Συναγερμός! Κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε στις φυλακές Κορυδαλλού

Πεδίο μάχης η νύχτα γάμου! – Στο νοσοκομείο γαμπρός και νύφη

Συναγερμό στις αρχές έχει προκαλέσει η περίπτωση ενός 35χρονου κρατούμενου των φυλακών Κορυδαλλού, Λιβυκής υπηκοότητας, ο οποίος διαγνώστηκε το απόγευμα της Τρίτης θετικός στον κορονοϊό COVID- 19. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ο 35χρονος, ο οποίος κρατείται στην Β΄ πτέρυγα των φυλακών, μαζί άλλους πέντε κρατούμενους, παρουσίαζε από μέρες συμπτώματα ίωσης, χωρίς όμως να έχει έρθει σε επαφή με κάποιον εκτός φυλακών, ή να είχε γίνει κάποια μεταγωγή του, ώστε να μετακινηθεί εκτός του ελεγχόμενου περιβάλλοντος των φυλακών.

Επειδή παράλληλα είχε και πολύ πρησμένους λεμφαδένες, ο γιατρός των φυλακών έδωσε εντολή να μεταφερθεί το απόγευμα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου του πήραν δείγμα και το έστειλαν σε εξωτερικό εργαστήριο προκειμένου να εξεταστεί για κορονοϊό. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το εργαστήριο έβγαλε ότι ο 35χρονος είναι «οριακά θετικός», γι’ αυτό διακομίστηκε αμέσως στο Νοσοκομείο Σωτηρία, για νοσηλεία και παράλληλα να υποβληθεί σε δεύτερη εξέταση, που θα δείξει αν πράγματι νοσεί από COVID-19.

Ωστόσο αμέσως κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός και μπήκαν σε εφαρμογή τα σχετικά πρωτόκολλα, γι’ αυτό μπήκε σε καραντίνα όλη η Β΄ πτέρυγα των φυλακών και ταυτόχρονα ξεκίνησε ιχνηλάτηση για να διαπιστωθεί με ποιους έχει έλθει σε επαφή ο 35χρονος. Από σήμερα το πρωί και εφόσον επιβεβαιωθεί ότι ο 35χρονος έχει κορονοϊό, θα ξεκινήσουν από κλιμάκια του ΕΟΔΥ που βρίσκονται ήδη στις φυλακές, σαρωτικά τεστ στους κρατούμενους της πτέρυγας σε πρώτη φάση και αν χρειαστεί και εκτός αυτής.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι