Συνεχίζεται η καταστροφική φωτιά στο δάσος Δαδιάς

Συνεχίζεται το καταστροφικό έργο της φωτιάς στο δάσος Δαδιάς,

Προς την τοποθεσία της Γερακίνας, το τμήμα του Εθνικού Πάρκου στο οποίο βρίσκονται οι φωλιές των αρπακτικών, κινείται η φωτιά που καίει το δάσος της Δαδιάς στον Έβρο από την περασμένη Πέμπτη. Η ταχύτητα μετάδοσης είναι αργή και με τις αντιπυρικές ζώνες που άνοιξαν και την διαπλάτυνση των παλαιών, οι πυροσβεστικές δυνάμεις εκτιμούν ότι θα καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο το κύριο μέτωπο.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστών και των εθελοντών για την αποτροπή αναζωπυρώσεων , ενώ από αέρος επιχειρούν σήμερα τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα. Προσπάθεια να αποτρέψουν τις αναζωπυρώσεις καταβάλουν και οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Λέσβο, όπου επιχειρούν από νωρίς το πρωί και τα εναέρια μέσα. Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, όμως πίσω της έχει αφήσει κατεστραμμένα σπίτια και επιχειρήσεις στην περιοχή των Βατερών και σήμερα θα γίνει η καταγραφή από τα συνεργεία του δήμου και της περιφέρειας στις κοινότητες που έχουν πληγεί.

Σε ύφεση είναι, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε την περασμένη Κυριακή στην περιοχή, Μακρίσια, του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, στην Ηλεία. Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα έκαναν το πρωί ρίψεις νερού, για να αποτρέψουν τυχόν αναζωπυρώσεις μέσα στην καμένη έκταση ενώ επίγειες δυνάμεις σβήνουν και τις μικρές εστίες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι