Συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για το εμβόλιο της Moderna

Συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για το εμβόλιο της Moderna

Ο  Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα με θέμα την έγκριση του εμβολίου της εταιρείας Moderna, με στόχο να διατεθούν περισσότερα εμβόλια για να περιοριστεί η μετάδοση του κορονοϊού.

Το εμβόλιο της Moderna (mRNA-1273) έχει 94,1% αποτελεσματικότητα ως προς την πρόληψη της λοίμωξης COVID-19, συμπεριλαμβανομένης και σοβαρής νόσου, με καλό προφίλ ασφαλείας. Η Γερμανία είχε κάνει γνωστή την ενόχλησή της για την καθυστέρηση στην έγκριση των εμβολίων και από άλλες φαρμακευτικές εταιρίες.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενεργοποιήθηκε αμέσως, όπως είχε κάνει και με το εμβόλιο της Pfizer, που συνεδρίασε νωρίτερα, από την προγραμματισμένη ημερομηνία. Εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, δήλωσε ότι αν καταλήξουν σε απόφαση θα ανακοινωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Πάντως, τόνισε, ότι αν δεν καταλήξουν σήμερα σε απόφαση η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει στις 6 Ιανουαρίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι