Συνέλαβαν 53 για εμπρησμό – Ολονύχτιες περιπολίες στρατού

Συνέλαβαν 53 για εμπρησμό – Ολονύχτιες περιπολίες στρατού

Σε ολονύχτιες περιπολίες θα βρίσκονται απόψε αλλά και τις επόμενες νύχτες στρατός και αστυνομία, σε περιοχές όπου είναι επίφοβο να ξεσπάσουν πυρκαγιές, σε όλη τη χώρα, όπς ανακοίνωσε στην έκτακτη ενημέρωση ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Οι περίπολοι θα ειναι μικτές και αμιγείς από όλα τα όπλα των Ενόπλων Δυνάμεων (Στρατού Ξηράς, Πολεμικού Ναυτικό και Πολεμικής Αεροπορίας) και από αστυνομικούς. Θα περιπολούν για τις επόμενες επτά ημέρες, σε όλα τα επικίνδυνα σημεία, καθ΄υπόδειξη των περιοχών από την Πολιτική Προστασία. Σε πολλές περιπτώσεις θα κάνουν αποτρεπτικά αισθητή την παρουσία τους με φάρους, σειρήνες και κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο.

Οι περιπολίες έχουν οργανωθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και από απόψε θα πραγματοποιούνται τόσο στην ηπειρωτική χώρα όσο και στα νησιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 3 Αυγούστου μέχρι σήμερα η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε 25 συλλήψεις και 188 προσαγωγές για εμπρησμό. Αντίστοιχα, από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, από τις 5 Αυγούστου μέχρι σήμερα, έχουν γίνει 28 συλλήψεις για 24 περιπτώσεις πυρκαγιών. Από τους συλληφθέντες από την Πυροσβεστική, οι 13 κατηγορούνται για εμπρησμό από πρόθεση και οι 3 για εμπρησμό κατ εξακολούθηση ενώ οι υπόλοιποι για εμπρησμό εξ αμελείας. Στη μία περίπτωση επιβλήθηκε ήδη ποινή 5 ετών χωρίς αναστολή, σε άλλη μία επιβλήθηκε φυλάκιση 2 ετών και σε έναν 54χρονο φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι