Σύνοδος ΕΕ-Τουρκία: Καυγάς στη Βουλή για το “γκριζάρισμα” του Αιγαίου

default image

Την έντονη αντίδραση του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή προκάλεσε το σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδου, ότι οι χθεσινές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έναντι της συνεχιζόμενης προκλητικότητας της Τουρκίας οδηγούν σε «γκριζάρισμα» των περιοχών του Αιγαίου. «Καλό είναι το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ να μην μιλάνε για γκριζάρισμα των περιοχών στο Αιγαίο, γιατί θυμάμαι το 1996.

“Καλό είναι στα εθνικά θέματα να μην κάνουμε αντιπαραθέσεις για τις αντιπαραθέσεις, μόνο για αντιπολιτευτικούς λόγους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής ενώ επεσήμανε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα εξηγήσει ακριβώς για το τι συνέβη χθες στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε πολύ δυσάρεστες για την Ελλάδα τις χθεσινές εξελίξεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποδίδοντας ταυτόχρονα ευθύνες στη στάση της Γερμανίδας καγκελάριου Άγγελα Μέργκελ. «Υποφέραμε από την αναβλητικότητα της κ. Μέρκελ όλο το προηγούμενο διάστημα. Η αποθρασυνόμενη Τουρκία δεν έχει πια κανένα εμπόδιο. Η ΝΔ έλεγε ότι τον Δεκέμβριο θα δώσει λύσεις το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Αυτό που μένει έπειτα από ένα τετράμηνο έντασης, είναι το γκριζάρισμα των περιοχών και η παραβίαση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας», ανέφερε ειδικότερα ο κ. Λοβέρδος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι