Συρία: Αεραπόβαση στην αλ-Χασάκα για εκδίκηση σε ISIS για αποκεφαλισμό Κούρδων

Συρία: Αεραπόβαση στην αλ-Χασάκα για εκδίκηση σε ISIS για αποκεφαλισμό Κούρδων

Νωρίς στις 29 Μαρτίου, ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF) πραγματοποίησαν μια επιχείρηση αεραπόβασης στην νότια επαρχία αλ-Χασάκα.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR) με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η επιχείρηση στόχευσε πυρήνες του ISIS στην πόλη Al-Twaymin κοντά στο al-Shaddadi. Ολόκληρη η πόλη χτυπήθηκε από τον συνασπισμό και τα στρατεύματα της SDF.

“Η επιχείρηση αεραπόβασης πραγματοποιήθηκε μαζικά με ελικόπτερα του συνασπισμού, με φωτοβολίδες να ρίχνονται απ’ τον ουρανό για να χτυπήσουν την περιοχή όπου οι πυρήνες του ISIS είναι πολύ δραστήριοι”, ανέφερε η SOHR.

Η ομάδα παρακολούθησης δήλωσε ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε απάντηση σε μια πρόσφατη επίθεση που στόχευε τους μαχητές της SDF στο al-Twaymin.

Η επίθεση έγινε στις 25 Μαρτίου. Μαχητές του ISIS συνέλαβαν δύο Κούρδους μαχητές στην πόλη. Οι μαχητές αποκεφαλίστηκαν αμέσως. Το πρακτορείο ειδήσεων της τρομοκρατικής οργάνωσης, Amaq, δημοσίευσε φωτογραφίες του τρομακτικού εγκλήματος στις 29 Μαρτίου.

 

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, προειδοποίησε ότι το ISIS εξακολουθεί να δραστηριοποιείται στο κατεχόμενο από τις ΗΠΑ τμήμα της βορειοανατολικής Συρίας, αμφισβητώντας την αποτελεσματικότητα των δυνάμεων του συνασπισμού.

Η επίθεση του Al-Twaymin είναι ένα παράδειγμα του πώς τα μέλη του ISIS στη βορειοανατολική Συρία γίνονται όλο και πιο τολμηρά μέρα με την μέρα. Ο συνασπισμός και η SDF δεν έχουν ακόμη αναλάβει σοβαρή δράση για την εξουδετέρωση αυτών των πυρήνων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι