Παρέμβαση εισαγγελέα για έφοδο χρυσαυγιτών στο Remezzo – Αντίδραση από Σκόπια

Χρυσαυγίτες διαλύουν έκθεση τέχνης – Αίτημα Κασιδιάρη για συμμετοχή στις εκλογές

Tην παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η εισβολή κουκουλοφόρων σε έκθεση του καλλιτέχνη Σεργκέι Αντρέεφσκι, από τη Βόρεια Μακεδονία, στην αίθουσα τέχνης Remezzo, στην Αρετσού Καλαμαριάς. Πιο συγκεκριμένα, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Σμυρνή, προς την εισαγγελέα ποινικής δίωξης παραγγέλθηκε η διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες και να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες.

Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι αυτά της παράνομης βίας με ρατσιστικά κίνητρα, κατά συναυτουργία, και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια. Να σημειωθεί πως η ίδια η οργάνωση ανέβασε σχετικό βίντεο στο κανάλι που διατηρεί στο Youtube: Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας αντέδρασε σχετικά με το χθεσινοβραδινό. Σε ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι έχει καλέσει για σήμερα την πρέσβη της Ελλάδας στα Σκόπια σχετικά με το επεισόδιο.

 

Στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας αναφέρονται τα εξής: «Χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της έκθεσης του καλλιτέχνη Σεργέι Αντρέεφσκι, μια ομάδα μασκοφόρων εισέβαλε στην γκαλερί, προσπάθησε να διακόψει την έκθεση με άσεμνη και χυδαία λεκτική συμπεριφορά και μετά αποχώρησε. Αν και δεν υπήρξε σωματική βία ή υλικές ζημιές, λόγω των απειλών και των φραστικών επιθέσεων κλήθηκε η αστυνομία και ενημερώθηκε πλήρως για το περιστατικό.

»Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε το Γενικό Προξενείο της Βόρειας Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη και η Πρεσβεία στην Αθήνα, οι οποίες επικοινώνησαν άμεσα με τις αρμόδιες αρχές της Ελλάδας, ενώ για το συμβάν ενημερώθηκε και το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Κατά τη διάρκεια της σημερινής (σ.σ. 27.04.2023) ημέρας, έχει κληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών η πρέσβης της Ελλάδας Σοφία Φιλιππίδου, στην οποία θα εκφραστούν οι προσδοκίες για τη λήψη όλων των μέτρων, από την γειτονική χώρα, σχετικά με τον εντοπισμό και δίωξη των δραστών».

Η αίτηση Κασιδιάρη

Σε ό,τι αφορά το κόμμα του πρώην πρωτοκλασάτου στελέχους της Χρυσής Αυγής, επισήμως κατατέθηκε χτες η υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για τις εκλογές της 21ης Μαΐου και η κάθοδος του κόμματος του “Έλληνες”. Αυτό είχε προαναγγείλει μέσα από τις φυλακές ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης. Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής γνωστοποίησε την υποψηφιότητά του στις προσεχείς εκλογές με το κόμμα του “Έλληνες” και όχι με το “ΕΑΝ” του πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιου Κανελλόπουλου. Μάλιστα, έκανε γνωστό και το όνομα του προέδρου του κόμματος, ενώ εξαπέλυσε απειλές προς κάθε κατεύθυνση.

Σε ανάρτηση στον ιστότοπο του κόμματος Κασιδιάρη παρουσιάστηκε το βιογραφικό του νέου αρχηγού του: «ο Δημήτριος Χατζηλιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι Ταξίαρχος εν αποστρατεία. Εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του Ταξιάρχου. Υπηρέτησε την Πατρίδα από πολλές θέσεις και δεκάδες μονάδες σε ολόκληρη την χώρα. Γνωρίζει άπταιστα τρεις ξένες γλώσσες και έβγαλε δεκάδες σχολεία των Ενόπλων Δυνάμεων. Έχει έντονο συγγραφικό έργο με μελέτες, διατριβές και δημοσιευμένα άρθρα. Συμμετέχει ως ενεργό μέλος σε πολλές ενώσεις και συλλόγους και έχει λάβει Έπαινο το 2020 από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για 123 Αιμοδοσίες, δείγμα της έντονης προσφοράς του στο κοινωνικό σύνολο».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι