«Τέλος» ποδόσφαιρο για εφέτος από τον Ρούτε

«Τέλος» ποδόσφαιρο για εφέτος από τον Ρούτε

Από το Βέλγιο το περίμενε από τη γειτονική Ολλανδία ήρθε εντέλει η… βόμβα για την UEFA, καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας Μαρκ Ρούτε

Με λίγα λόγια, η Eredivisie ολοκληρώνεται… άδοξα για φέτος και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, μαζί με τη διοργανώτρια αρχή, καλούνται να αποφασίσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, εάν θα ισχύσει ως «τελική», η βαθμολογία που είχαν οι ομάδες μέχρι την 25η αγωνιστική (όταν και διακόπηκε το πρωτάθλημα) ή αν θα μπει… παύλα στον τίτλο του πρωταθλητή.

Στο δεύτερο ενδεχόμενο θα πρέπει η ομοσπονδία να ανακοινώσει τις ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Ολλανδία την επόμενη σεζόν (2020/21) στα Κύπελλα Ευρώπης, αλλά και το ποιοι θα υποβιβαστούν και ποιοι θα προβιβαστούν ανάμεσα σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία.

Στη συνέντευξή του ο Ολλανδός πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος:

Η αναστολή των αγώνων που ίσχυε μέχρι την 1η Ιουνίου, επεκτάθηκε για άλλους τρεις μήνεςκι όπως τόνισε χαρακτηριστικά «…δεν θα υπάρχει επαγγελματικό ποδόσφαιρο έως την 1η Σεπτεμβρίου».

Μία θέση που εξέφραζαν ανοικτά εδώ και πολύ καιρό  και οι δήμαρχοι των κορυφαίων ολλανδικών πόλεων, που είχαν ζητήσει επέκταση του μέτρο απαγόρευσης των events τουλάχιστον έως την πρώτη μέρα του φθινοπώρου.

Μοναδική εξαίρεση όπως τόνισε θα είναι οι νεαροί παίκτες από 12 έως 18 ετών, οι οποίοι «…θα επιτρέπεται να προπονούνται στα προπονητικά κέντρα των συλλόγων τους από τις 28 Απριλίου. Αλλά μόνο προπόνηση, κανένα επίσημο παιχνίδι δεν θα πραγματοποιηθεί, ούτε σε αυτό το επίπεδο έως την 1η Σεπτέμβρη».

Πριν την… άδοξη ολοκλήρωσή του, το ολλανδικό πρωτάθλημα είχε καταγράψει πορεία 25 αγωνιστικών, με τους ‘Αγιαξ και Αλκμάαρ να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 56 βαθμούς (είχε καλύτερο συντελεστή τερμάτων ο «Αίας»), ενώ στην τρίτη θέση ήταν η Φέγενορτ με 50 βαθμούς.

Πλέον, μετά την απόφαση του Ολλανδού πρωθυπουργού, Μαρκ Ρούτε, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η τοποθέτηση της UEFA, καθώς στο παράδειγμα του Βελγίου είχε αντιδράσει πολύ έντονα με έμμεσες «προειδοποιήσεις» ακόμη και για αποκλεισμό των ομάδων της χώρας από τα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι