Τέμπη: Επτά άτομα στον ανακριτή για τη διαρροή συνομιλιών από ηχητικές καταγραφές

Τέμπη: Επτά άτομα στον ανακριτή για τη διαρροή συνομιλιών από ηχητικές καταγραφές

Επτά πρώην και νυν στελέχη του ΟΣΕ καλούνται να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, όσο αφορά την διαρροή ηχητικών καταγραφών στον Τύπο αμέσως μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Πρόκειται για στελέχη μεταξύ των οποίων είναι ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, για τα οποία  προέκυψε από την προκαταρκτική εισαγγελική έρευνα, ότι με τον ένα η τον άλλο τρόπο, μετείχαν  στη διάπραξη του αδικήματος της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου από κοινού.

Η κατηγορία για την οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις οι ύποπτοι διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος. Πάντως, στην έρευνα δεν εξετάστηκε το καίριο κομμάτι που αφορά το μοντάζ που έγινε στα ηχητικά και ο εφέτης ανακριτής που χειρίζεται την έρευνα για τα Τέμπη είχε στο φάκελο από την αρχή το πλήρες αμοντάριστο υλικό. Όσον αφορά στο επιμαχο ζήτημα του μοντάζ, σύμφωνα με πληροφορίες, για νομικούς λόγους, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο ποινικής αξιολόγησης. Μόνον ο ανακριτής Λάρισας μπορεί να ζητήσει να ελεγχθεί εάν έχει γίνει επεξεργασία στις ηχογραφημένες συνομιλίες, εφόσον υπάρχουν υπόνοιες ότι το υλικό που παραδόθηκε στην ανάκριση δεν είναι το αυθεντικό, όμως στην ανάκριση δεν παραδόθηκε παραποιημένο υλικό.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι