Τέσσερις συλλήψεις “μελών της Χαμάς” στη Γερμανία

Εντείνονται οι ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα - Ο Νετανιάχου θέτει τρεις όρους για να υπάρξει ειρήνη

Συνελήφθησαν τέσσερις μουσουλμάνοι που φέρονται να ανήκουν στην Χαμάς και να σχεδίαζαν επιθέσεις στη Γερμανία

«Τέσσερα μέλη της Χαμάς συνελήφθησαν ως ύποπτα ότι σχεδίαζαν επιθέσεις σε εβραϊκά ιδρύματα στην Ευρώπη», ανακοίνωσαν σήμερα οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές.

Τρεις από τους υπόπτους έχουν τεθεί υπό κράτηση στο Βερολίνο και ένας άλλος στην Ολλανδία, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. «Μετά τις φρικτές επιθέσεις της Χαμάς κατά Ισραηλινών, οι επιθέσεις κατά Εβραίων σε εβραϊκά ιδρύματα έχουν επίσης αυξηθεί στη χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις συλλήψεις.

«Συνεπώς πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι Εβραίοι στη χώρα μας δεν θα χρειαστεί να φοβούνται για την ασφάλειά τους», τόνισε. Οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν προειδοποιήσει για αυξημένο κίνδυνο επιθέσεων από ισλαμιστές λόγω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι