Θα ζητήσουμε στρατό από την Τουρκία, αν …, είπε ο Μπαγάσα

Πώς ο Σαράτζ έπεσε στην αγκαλιά του Ερντογάν – Αποκαλυπτικές ομολογίες συνεργατών του, Αλέξανδρος Μουτζουρίδης

   Η κυβέρνηση της Τρίπολης της Λιβύης θα ζητήσει επισήμως στρατιωτική υποστήριξη από την Τουρκία, αν κλιμακωθεί ο πόλεμος στην πρωτεύουσα, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Φάτι Μπασάγα.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο Ερντογάν, μιλώντας σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματός του, ανακοίνωσε ότι το νομοσχέδιο για την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη θα παρουσιαστεί στην Εθνοσυνέλευση μόλις ξαναρχίσει τις εργασίες της, στις 7 Ιανουαρίου. «Ελπίζω ότι θα το επικυρώσουμε στο κοινοβούλιο στις 8 ή 9 Ιανουαρίου και έτσι θα ανταποκριθούμε στην πρόσκληση» της Λιβύης, είπε.

«Αν η κατάσταση κλιμακωθεί, τότε έχουμε το δικαίωμα να υπερασπιστούμε την Τρίπολη και τους κατοίκους της» είπε από την πλευρά του ο Φάτι Μπασάγα, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Τύνιδα.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία έχει ήδη στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό στην κυβέρνηση Σάρατζ, παρά το εμπάργκο πώλησης όπλων που έχει επιβάλει ο ΟΗΕ, για την αντιμετώπιση της επιχείρησης που κατάληψης της λιβυκής πρωτεύουσας που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ από τον Απρίλιο.

Ο Ερντογάν επισκέφθηκε την Τυνησία την Τετάρτη, για να συζητήσει τρόπους συνεργασίας για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη. Σήμερα, είπε ότι η Τουρκία και η Τυνησία συμφώνησαν να στηρίξουν την κυβέρνηση Σάρατζ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version