“Θύμα” των θυελλωδών ανέμων το 12 μέτρων χριστουγεννιάτικο δέντρο μπροστά από τον Λευκό Οίκο

"Θύμα" των θυελλωδών ανέμων το 12 μέτρων χριστουγεννιάτικο δέντρο μπροστά από τον Λευκό Οίκο

“Θύμα” των ισχυρών ανέμων που έπνεαν το απόγευμα της Τρίτης στην Ουάσινγκτον έπεσε το εθνικό χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε στηθεί μπροστά από τον Λευκό Οίκο.

Το δέντρο, μια νορβηγική ερυθρελάτη μήκους 12 μέτρων από τον Εθνικό Δρυμό Monongahela της Δυτικής Βιρτζίνια τοποθετήθηκε πριν από δύο εβδομάδες στο προεδρικό πάρκο. Σύμφωνα με το Associated Press το δέντρο έπεσε στις 13:00 τοπική ώρα εν μέσω ισχυρών ριπών ανέμων που έφτασαν τα 46 μίλια την ώρα στο κοντινό Εθνικό Αεροδρόμιο Ρέιγκαν.

Σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου της Υπηρεσίας του Εθνικού Πάρκου, Jasmine Shanti μετά την «αντικατάσταση ενός σπασμένου καλωδίου», το δέντρο στήθηκε ξανά το απόγευμα της Τρίτης.

Σημειώνεται ότι το φετινό δέντρο είναι καινούργιο καθώς το προηγούμενο σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου, ανέπτυξε μια μυκητιακή ασθένεια γνωστή ως “βελονοειδής χύτευση” που έκανε τις βελόνες του να γίνουν καφέ και να πέσουν.

Το δέντρο έχει προγραμματιστεί να ανάψει την Πέμπτη, και δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό από τον Λευκό Οίκο εάν το περιστατικό της Τρίτης θα καθυστερήσει τη φωταγώγηση. Πάντως το χριστουγεννιάτικο δέντρο έξω από το κτίριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ φωταγωγήθηκε με επιτυχία την Τρίτη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι